Szeptember 20-án, azaz a cikk megjelenése után két nappal megérkeznek az előrendelőkhöz is az új iPhone-jaik. Az amerikai sajtó és a legnagyobb videósok azonban már egy héttel korábban megkapták az Apple legújabb mobiljait tesztre. Magyar idő szerint tegnap délután pedig úgy tűnik, lejárt az embargó, ugyanis sorra egymás után kerültek fel a YouTube-ra a teszt és bemutató videók, illetve a weboldalakra a cikkek.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a szerintem legérdekesebb/legjobb videós bemutatókat és gyorsteszteket az iPhone 11 és 11 Pro készülékekről. A videók angol nyelvűek!

A Verge szerint az iPhone 11 Pro kamerarendszere a legjobb jelenleg a piacon

A teszt nem tagadja, hogy az iPhone idén csak felzárkózott kamerák számában az androidos gyártókhoz, a Verge szerint azonban videóban köröket ver a Samsungra és a Pixelre, fotóban pedig sokkal természetesebb és részletesebb eredményt produkál az új Apple mobil. Ráadásul úgy, hogy a Deep Fusion nevű képalkotási folyamat még csak egy későbbi szoftverfrissítéssel érkezik meg az iPhone 11 Próba. Ezzel az Apple szerint még részletesebb képek születnek majd.

Szintén Verge: az iPhone 11 a telefon, amit a legtöbb embernek érdemes megvennie

A telefotó lencse kivételével azonos kamera, de gyengébb kijelző. Nagyjából ennyi különbözteti meg a Pro modellt a simától. Ha valakinek szüksége van az OLED kijelzőre, a kétszeres optikai zoomra és a gyorstöltőre a dobozban, annak érdemes csak megvenni a Pro modellt, minden más igényt ki fog elégíteni a sima iPhone 11, ráadásul jobb üzemidőt is biztosít.

MKBHD: Még mindig 5 wattos adapter a dobozban

Marques Brownlee tesztet nem, csak egy kicsomagoló videót töltött fel eddig. Azon kívül, hogy a videóban próbálja beazonosítani, hogy mire hasonlít leginkább az Apple telefonjai között az iPhone 5C óta először feltűnő zöld szín, kitér arra is, hogy a 699 dolláros iPhone 11 mellé az Apple még mindig az 5 wattos töltőt csomagolja. Ugyanazt, amit az iPhone 4 óta minden iPhone-hoz.

iJustine éjszakai módot tesztel

Kicsomagoló videót és rövid fotós / videós tesztet is készített a YouTube talán legismertebb tech-hölgye, Justine Ezarik. A kicsomagolós rész talán annyira nem érdekes, hisz a dobozban idén is azok vannak, amik tavaly. A fotós és videós képességeket boncolgató rész, illetve az erre szentelt külön videó azonban már érdekesebb.

Főleg az, hogy az iPhone éjszakai módja volt, megverte a Pixel 3-at részletgazdagságban és színhelyességben. Ami a videóból még kiderül és szerintem érdekes, az az, hogy míg nappali fényben a Pixel telefonok melegebb tónusú képeket készítenek az iPhone-nál, addig ez az éjszakai módnál szinte teljesen megfordul.

Az éjszakai fotózás új királya az iPhone 11 Pro

Rene Ritchie egy nagyon részletes, 35 perces videót készített az új Pro mobilról és egy közel félórásat a sima 11-ről is. Ha valaki inkább podcast szerűen hallgatná, mint nézné a tesztet, annak inkább ezeket a videókat ajánlom, mint a többit a bejegyzésben:

A nagylátószögű kamera a leggyengébb mind közül

Az Engadget videóit és érdemes megnézni szerintem, mivel sok fotós példán keresztül mutatják be és hasonlítják össze az Pro modell három kameráját. A legjobb és a leggyorsabb a tesztjük szerint a normál látószögű kamera (nem meglepő módon), míg a legrosszabb a nagylátószögű lencse gyenge fényviszonyok között. Az ultraszéles kamerával ugyanis gyakran születnek túlexponált képek rossz fényben, illetve a részleteket is elveszti a fotó, mert a szoftver itt nem tud úgy teljesíteni, ahogy azt a normál látószögű kameránál tudja.

Az iPhone 11-ről készített tesztjük pedig szinte teljesen egybecseng azzal, amit a Verge is írt. A sima 11 a legtöbb ember számára bőven elég lesz és kielégítő teljesítményt fog nyújtani.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.