Hirdetés

Nagy. Full HD. 144 Hz. Valahogy így nézhet ki nagyvonalakban egy gamer keresőszavai, ha monitort szeretne választani. Rengeteget fogunk belőle találni, olcsót, drágát, igen széles a választék.

Az AOC tesztelésre adott egy G2770PF típusú monitort, melyről az alábbiakat kell tudni:

  • 27”
  • Full HD
  • 144 Hz képfrissítés
  • 1 ms-os válaszidő
  • 16:9 képarány
  • 1000:1 kontraszt arány
  • 80M:1 dinamikus kontraszt arány
  • 170/160 fokos betekintési szög
  • AMD FreeSync technológia
  • Beépített hangrendszer

Hogy ezt miért itt az elején írom le nektek?

Mert így gyorsabban megfogja az embert a monitor, és ezek után szívesebben fogjátok elolvasni az élménybeszámolót.

Először megijedtem a mérete miatt, hogy milyen közelről fogom én ezt nézni, és hogy is fogom ezt megoldani. Gyorsan hozzászoktam a 27 inches mérethez, az eddig nem ismert színvilághoz, gyorsasághoz, a vibrálás mentességhez és természetesen a játékélményhez, amit nyújtott.

Miután szépen beállítgattam, egyből neki is estem a tesztelésnek, a beállítgatást itt fizikai értelemben mondtam, tehát magasság, mennyire legyen döntve, függőlegesen vagy vízszintesen legyen a képernyő állítva… Szóval tényleg mindenkinek a kedvére tud tenni ez az AOC monitor.

Dizájn

Egy nagy szép fekete talpot kapott a monitor, aminek a hátulján található a tartó konzol valamint egy kábelfogó. A monitor elején a megszokott helyen van egy márkajelzés, alatta pedig egy egész vékony, de stílusos piros festés húzódik. Ez egy picit feldobja az amúgy szürke színű monitort és kellemes minimál stílust kölcsönöz neki. Még egy kis felirat található a képernyő bal felső sarkában, ami jelzi, hogy AMD FreeSync technológiát támogat a készülék, illetve hogy a képfrissítése 144 Hz. Egy elég robosztus monitorról van szó, látszik a minőség és a mérnökök kemény munkája. Lent található 4 gomb és egy LED, ami jelzi a készülék be- és kikapcsolt állapotát.

Képminőség, élmény

Egy gyönyörű 1920×1080 pixel felbontású kép tárul elénk 27” nagyságban. Teljesen vibrálás mentes a kép, nem irritálja a szemet és ez játék közben is jelentős előny. Maga az 1 ms válaszidő inkább a kompetitív e-sport játékoknál lényeges. FPS és MOBA játékokra gondolok, ahol nagyon is számít, hogy mikor melyik pillanatba mit csinálsz és mit látsz.

Természetesen ezeken is teszteltem a monitort javarészt. Sokkal gördülékenyebben futottak a játékok, sokkal kedvezőbb helyzetben voltam egy-egy játékban, mint ha nem egy ilyen monitorom lett volna. Hamarabb láttam és gyorsabbam is tudtam rá reagálni. Megunhatatlan és nagyon is élvezhető így a játék.

Csatlakozók

Található rajta D-Sub, DVI, HDMI és egy Displayport bemeneti csatlakozó. Ezeken kívül még van rajta természetesen egy táp csatlakozó, 4db USB, ebből 2 db 3.0 és 2 db 2.0.

A beépített hangszóró 2 W-os, ami nagy teljesítményre nem képes, de ha nincs hangszórónk vagy fülhallgatónk, akkor a célt szolgálja.

A gyártó 3 éves garanciát vállal a monitorra és az itthoni fogyasztói ár 90.000-100.000 forint. A többi hasonló tudással rendelkező monitorhoz képest ő az olcsóbbik, de teljes mértékben profi és minőségi monitor, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Az AOC egy olyan gamer monitort hozott létre, ami viszonylag elérhető áron van, de a profik eszközével játszhatnak. Ebben a G2770PF típusban minden benne van, ami egy profinak, félprofinak, kezdőnek vagy hobbi játékosnak kellhet.

Hirdetés
Tamás Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt