A Google Android 7.1.1-es frissítésével voltak és vannak is gondok a Nexus 6 mobilokon. Amikor kiadták, volt néhány hiba benne, amit a márciusi biztonsági javításban orvosoltak, de utána nem működött az Android Pay.

Nexus 6

Ennek orvoslására a Google kiadta az Android 7.0-át, viszont aki ezt felrakta, azzal szembesült, hogy az alkalmazások egytől egyig összeomlanak, így használhatatlan lesz a készülék. Ez nem meglepetés, hiszen az Androidot nem készítették fel OTA downgrade-re.

Egy Google munkatárs is reagált erre az esetre, aki lényegében a következőt mondta:

Nemrégiben érkezett egy Android 7.0 frissítés, ami sok felhasználóban kérdéseket merített fel. Aki továbbra is szeretne OTA frissítéseket kapni, vissza kell telepítenie az Android 7.0-t. Ha ezután problémát tapasztalsz, készíts egy gyári visszaállítást.

Aki a jövőben érkező frissítéseket flashelni szeretné, az nyugodtan maradhat Android 7.1.1-en.

Ez az első alkalom,  hogy a Google régebbi verziót adott ki OTA frissítésben. Akinek Nexus 6 mobilja van, a műveletek elvégzése előtt feltétlenül mentse le az adatait!

Hirdetés
FORRÁSAndroidPolice
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.