Azt már a gyártó is megerősítette, hogy jövőre új Nokia készülékek kerülnek piacra és a bejelentés az MWC-n fog megtörténni február 27 és március 2 között.

Noha az még nem tisztázott, hogy pontosan hány készülék fog érkezni, azonban azt tudni, hogy lesz egy belépőszintű androidos okostelefon is, amit egyelőre Nokia Pixel néven ismerünk. Ez a mobil felkerült a Geekbench oldalára, ahonnan tudhatunk néhány specifikációs adatot. A rendszerchip Snapdragon 200 lesz, egy kétmagos proci 1.19 GHz-en és Adreno 302 GPU-val, operatív memóriából (RAM) pedig 1 GB lesz a készülékben. A processzor támogatja a Quick Charge 3.0 technológiát és a Geekbench szerint ez a mobil Android 7.0.1-val érkezik.

nokia-pixel

A Nokia Pixel 404 pontot ért el az egy magra jutó teljesítménye alapján, a többmagos pontszám pedig 661. Láttunk már jobbat is, de hát láthattátok, nem csúcskészülékről van szó. Lesz egy középkategóriás mobil is a Nokiától, amit most még D1C néven ismerün, mely Snapdragon 430-cal érkezik (8 mag, 1.4 GHz, Adreno 505 GPU), valamint 3 GB RAM-mal. Ez a készülék is Android 7.0-t futtat.

A két készülék mellett reméljük, hogy a Nokia villant egyet a flagship kategóriában is, kíváncsiak vagyunk, hogy mit tudnának kihozni, mi lenne az a plusz, amiért megérné az embereknek Nokiát venni.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.