Néhány hónappal ezelőtt a Samsung bejelentette új Public Safety LTE megoldását, amit 2016 elején Seoul-ban alkalmaztak is tesztjelleggel. Ma viszont a Samsung közzétette a technológia eredményét, hogy mennyire hasznos és szükségszerű a PS-LTE.

A PS-LTE hálózatot arra fejlesztették ki, hogy direktebb kapcsolat legyen a vészhelyzet esetén hívandó szervekkel. A teszt első fázisában a koreai kormányhivatal is részt vett. A teszt alatt a Samsung 8 terület 20 osztályán használta a PS-LTE hálózatot, ebben benne van a katonaság, a kormány, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. Mindegyik szerv szimulált vészhelyzetekre reagált, melyben természetesen követték az előírt procedúrát. Többféle PS-LTE kommunikációs formát demonstráltak, mint például az IM-t (Instant Message) vészhelyzetekben, hang vagy videó alapú Push-To-Talk (PTT) kommunikációt, videókonferenciát két terület között és csoportok közötti hanghívást.

A koreai kormány a Samsungot nevezte meg a PS-LTE end-to-end megoldások egyetlen szolgáltatójának. A hálózatot további négy városban fogják megvalósítani még ebben a hónapban és addig fejlesztik, míg nemzetszinten elérhető nem lesz.

Egy ilyen hálózat minden országban szükséges lenne, hisz sokkal közvetlenebb és gyorsabb megoldást biztosít, mint bármilyen más technológia.