Néhány hónappal ezelőtt a Samsung bejelentette új Public Safety LTE megoldását, amit 2016 elején Seoul-ban alkalmaztak is tesztjelleggel. Ma viszont a Samsung közzétette a technológia eredményét, hogy mennyire hasznos és szükségszerű a PS-LTE.

A PS-LTE hálózatot arra fejlesztették ki, hogy direktebb kapcsolat legyen a vészhelyzet esetén hívandó szervekkel. A teszt első fázisában a koreai kormányhivatal is részt vett. A teszt alatt a Samsung 8 terület 20 osztályán használta a PS-LTE hálózatot, ebben benne van a katonaság, a kormány, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. Mindegyik szerv szimulált vészhelyzetekre reagált, melyben természetesen követték az előírt procedúrát. Többféle PS-LTE kommunikációs formát demonstráltak, mint például az IM-t (Instant Message) vészhelyzetekben, hang vagy videó alapú Push-To-Talk (PTT) kommunikációt, videókonferenciát két terület között és csoportok közötti hanghívást.

A koreai kormány a Samsungot nevezte meg a PS-LTE end-to-end megoldások egyetlen szolgáltatójának. A hálózatot további négy városban fogják megvalósítani még ebben a hónapban és addig fejlesztik, míg nemzetszinten elérhető nem lesz.

Egy ilyen hálózat minden országban szükséges lenne, hisz sokkal közvetlenebb és gyorsabb megoldást biztosít, mint bármilyen más technológia.

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.