Hirdetés

Az AMD (Radeon) licensz-szerződést kötött a Samsunggal, melynek értelmében utóbbi használhatja az újonnan bejelentett RDNA grafikus architektúrát jövőben megjelenő, saját fejlesztésű SoC-iben.

Ezzel a lépéssel az AMD egy újabb nagy partnerre tesz szert, ugyanis a jelenlegi konzolokban is Radeon alapokon nyugvó, de mégis egyéni grafikus egység dolgozik. Ezek mellé érkezik még a Google Stadia, mely szintén AMD technológiát fog használni és egyes Intel processzorok mellé is ilyen egységek kerülnek.

A Samsung eddig az ARM által fejlesztett Mali GPU-kat használta saját chipjeiben, ezzel a lépéssel valószínűleg ezek lecserélésre kerülnek. Viszont nem minden piacon a saját SoC-val kerülnek piacra a Samsung készülékei, Észak-Amerikában és Japánban is Qualcomm processzorok kerülnek a mobilokba. Érdekesség továbbá, hogy 2009-ben a Qualcomm felvásárolta az AMD mobilokkal foglalkozó üzletágát. Kíváncsian várjuk, mikor készül el az első közös fejlesztés és mire is lesz képes a riválisok megoldásaihoz viszonyítva.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.