A pletykák és a kódnév szerint érkezhet a Samsung Galaxy S9 Active és a Galaxy Xcover 4S strapatelefon is.

A kódnév és a Geekbench teszt alapján pótolhatja tavalyi elmaradását a Samsung és piacra dobhatja a Galaxy S9 Active készüléket a nyáron. De a csúcskategóriás telefon mellett frissülhet a középmezőnyt erősítő Galaxy Xcover 4 is. Utóbbi Xcover 4S néven, változatlan külsővel, de frissített hardverrel kerülhet a boltokba.

Az Xcover 4S várhatóan MIL-STD-810G tanúsítvánnyal és IP68-as védelemmel lesz ellátva, biztosítva a telefont víz, por, esések és ütések ellen.

A WinFuture oldalán közzétett képek szerint így fog kinézni az Xcover 4S:

Az LCD kijelző 5 hüvelykes mérete és 1280 x 720-as felbontása maradna az előző modellből. Az akkumulátor várhatóan 2800 milliamperóra lesz, a töltésre szolgáló Micro-USB portot viszont kukázták, helyette USB Type-C várható a készülék alján. Processzor terén 2+6 magos, 14 nanométeres Exynos 7885-re számíthatunk, 3GB RAM-mal és 32GB tárhellyel. Természetesen a tárhely bővíthető lesz.
Kamerák terén az előlapon 5 megapixeles szenzorra, a hátlapon egy f/1.7-es 16 megapixeles egységre számíthatunk. Vélhetően lesz ac WiFi, 5.0-ás Bluetooth és marad az NFC is. A fizikai nyomógombokba vélhetően idén sem fog ujjlenyomat-leolvasó kerülni.

Utóbbi hiányosság viszont pozitív az árazás szempontjából. A strapamobilért ugyanis 80 ezer forint körüli összeget kér majd el várhatóan a Samsung. Hivatalos megjelenés elvileg jövő hét szerdán, június 12-én.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.