Egy Kínából származó jelentés szerint a legnagyobb kínai gyártók, többek között a Huawei, az Oppo, a Vivo és a BBK aggódik, hogy az Apple monopol helyzetbe kerül a mobilokba szánt AMOLED paneleket illetően, hisz több beszállítóval is kapcsolatban áll. A legnagyobb beszállító a Samsung Display lenne, de Japán és kínai cégekkel is tárgyalnak.

Az AMOLED panelek gyártása az elmúlt pár évben igencsak megnőtt, szerencsére egyre olcsóbb a költség és egyre nagyobb ütemben zajlik a gyártás. Így, hogy vélhetően az Apple is belép és leváltja az IPS LCD panelt, még inkább teret hódít magának a technológia. 2018-2020 környékére annyira erős lehet a kereslet az Apple részéről az ilyen panelekre, hogy kiszoríthatja a fent említett gyártókat.

Ennek elkerülése érdekében partnerkapcsolatokat kötnek a kínai gyártók a beszállítókkal, illetve a kínai BBK például már létrehozott egy független leányvállalatot, ami az AMOLED panelek gyártására fókuszál, a havi cél pedig 60.000 panel legyártása 2017-2019 között. Az elkövetkező pár évben új gyártósorok jönnek létre, hogy biztosítani tudják a hatalmas igényeket.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSDigitimes
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.