Az iPhone-okat (akár szereted az Apple-t, akár nem) az üzleti szférában is előszeretettel használják és a 2007-es első iPhone bemutatója után felborult az akkori rend. Még a 2010-es években, illetve azelőtt fontos szerepe volt a BlackBerry-nek is, 2009-ben megközelítőleg 20%-os piaci részesedéssel számoltak.

A Gartner kutatása szerint ez 2016 utolsó negyedévére abszolút megváltozott, az egykoron népszerű BlackBerry elérte a 0.0%-os piaci részesedést. Az első helyen operációs rendszert tekintve továbbra is az Android áll 81.7%-kal, alatta az iOS 17.9%-kal, míg a Windows alapú mobilok mindössze 0.3%-ot tesznek ki.

Azt tudjuk, hogy a BlackBerry készülékek gyártásának és brandelésének jogát megvette a TCL, aki az Alcatel mobilokért is felel, és február 25-én érkezik a “Mercury” névre keresztelt QWERTY billentyűs BB modell. Ebben a statisztikában nem fog ez az új mobil változást hozni, hisz ez kifejezetten az operációs rendszerre fókuszál és ugyebár a “Mercury” is Android alapú lesz, de a márkának talán lesz még így jövője.