Hirdetés

A BlackBerry ma tartotta sajtótájékoztatóját, ahol bemutatkozott a KEYone utódja, a BlackBerry Key2. A készülék megtartotta a szögletes formavilágot, valamint az ikonikus fizikai billentyűzet és a 3:2-es képarányú kijelző sem maradhatott el.

A hátlapon dupla kamerát találhatunk, ez a vállalat első dupla lencsés telefonja. Mindkét kamera 12 megapixeles, az egyik f/1.8-as rekeszértékkel bír, míg a teleobjektív f/2.6-os apertúrát mutat fel. A kijelző egy 4,5 hüvelykes, 1080 x 1620 pixel felbontású IPS LCD-panelt kapott, a ház alatt pedig Snapdragon 660 SoC és 6 GB RAM gondoskodik működésről.

A Key2 7-es sorozatú alumínium kávával rendelkezik (fekete és ezüst színben), a hátlap gyémántminőségű, lágy tapintású borítást kapott. A vállalat a billentyűzet magasságát 20%-kal növelte, így még kényelmesebb és pontosabb a gépelés. A gombok matt felületet kaptak, valamint az elrendezésük is barátibb lett a megfelelő távolság érdekében. A szóközben találhatjuk meg a dedikált ujjlenyomat-olvasót, illetve van egy gyorsbillentyű is, amely lehetővé teszi a parancsikonok bármikor bármely alkalmazáshoz történő hozzárendelését.

A BlackBerry havi biztonsági frissítéseket ígért a 3500 mAh-s akkumulátorral felszerelt Key2 számára, valamint a fontosabb operációs rendszer frissítéseket is meg fogja kapni, ami azt jelenti, hogy legalább Android P-ig frissíteni fogják. A BlackBerry Key2 kezdőára 649 euró (~200.000 Ft).

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: