2016. decembere óta a TCL felelt a BlackBerry márkanév alatt futó készülékekért, ekkor vásárolták meg a névhasználati jogokat a kanadai vállalattól.

BlackBerry Priv

A BlackBerry biztonsági megoldásaival a TCL ezidő alatt mutatta be a BlakcBerry Privet, a KEYone-t, a KEY2-t, a KEY2 LE-t és többek között a DTEK50-et és a DTEK60-at. A teljes kijelzős mobilok térhódításával egyre kisebb volt az igény a fizikai billentyűzetes mobilokra, leginkább vállalati környezetben használták a BlackBerry telefonokat.

A TCL Communication bejelentette, hogy 2020. augusztus 31-én lejár a névhasználati jogokat biztosító licensz, amelyet nem áll szándékukban meghosszabbítani, így ebben a formában több BlackBerry okostelefon nem lesz.

A TCL közleménye

A TCL a közleményben a jelenleg is BlackBerryt használó felhasználókhoz is szólt, 2022. augusztus 31-ig biztosítják az ügyfélszolgálatot és a garanciális szolgáltatásokat. Ha nem lesz olyan vállalat, amely megveszi a jogokat és továbbviszi a márkanevet, akkor örökre búcsút vehetünk a BlackBerry mobiloktól.

Hirdetés
FORRÁSBlackBerry Mobile
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.