Hirdetés

A BlackBerry és az indiai gyártási partnere, az Optiemus együtt jelentette be az Evolve sorozatot, amely két okostelefont foglal magában: az Evolve-ot és az Evolve X-et. A két mobil egyaránt nagy kijelzővel, dupla kamerával és méretes, 4000 mAh-s akkumulátorral bír.

BlackBerry Evolve X

A BlackBerry Key2-hez hasonlóan az Evolve X egy Snapdragon 660 lapkakészletet és 6 GB RAM-ot rejt magában. A belső tárhely kapacitása 64 GB, amely microSD-kártyával bővíthető.

Az Evolve X egy 5,99 hüvelykes, 18:9-es képarányú, IPS LCD kijelzőt kapott Full HD+ felbontással, így ez az első BlackBerry Indiában fizikai QWERTY billentyűzet nélkül a márka újjászületése óta. Az ujjlenyomat-olvasót a mobil hátlapján találjuk, valamint szintén itt foglal helyet a 12 MP + 13 MP-es dupla kamera egy LED-vaku társaságában. Az előlapon egy 16 megapixeles egység felel a tökéletes szelfikért, szintén LED-villanóval párosítva.

Az Android 8.1 Oreo alapon futó mobil 4000 mAh kapacitású akkuját USB-C porton keresztül tudjuk feltölteni, a mobil Quick Charge 3.0 gyorstöltést és USB Power Delivery támogatottságot is élvez. Az Evolve X csak fekete színben lesz elérhető augusztus végétől körülbelül 430 eurós (~134.000 Ft) áron.

BlackBerry Evolve

A duó megfizethetőbb tagja, a BlackBerry Evolve nem rendelkezik vezeték nélküli töltéssel, valamint 6 GB RAM-mal sem. Egy alacsonyabb teljesítményű, Snapdragon 450 chipsetet használ. A RAM 4 GB, míg a belső tárhely 64 GB-os, amely szintén bővíthető a microSD-tálcának köszönhetően.

Az Evolve szintén dupla kamerával rendelkezik, a hátlapon egy 13 MP + 13 MP-es egységet találhatunk Samsung 3L8 érzékelőkkel. Érdekes módon a BlackBerry azt állítja, hogy támogatja a HDR-t, az Evolve X-nél ezt nem említette, ami azt sugallja, hogy a megfizethető mobil kamerája ebből a szempontból jobb. Az előlapon az Evolve X-hez hasonlóan szintén egy 16 MP-es lencse lapul. Az Evolve is csak fekete színben érhető majd el szeptember közepétől, körülbelül 315 euró (~98.000 Ft) lesz az ára.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: