Hirdetés

A Sony február 26-án, a reggeli órákban tartotta meg sajtórendezvényét. Nem sokat kerteltek, fél óra alatt lezavarták a formalitásokat és máris kezünkben foghattuk a Sony Xperia XZ2-t és kistestvérét, az XZ2 Compactot.

A nagyobbik modell üveg hátlappal bír és ilyenformán támogatja a vezeték nélküli töltést, az XZ2 Compact pedig matt, műanyag (polikarbonát) hátlappal rendelkezik. A formavilág láthatóan változott, ezt a Sony az „Ambient Flow” jelzővel illeti. Sokak örömére a vállalat csökkentette a kijelző körüli kávákat és sokak bánatára egyiken sincs jack csatlakozó.

Xperia XZ2 Compact

A kisebb modell előlapján egy 5 hüvelykes, FHD+ felbontású, HDR kijelzőt találjunk, melyet Gorilla Glass 5 üveg véd. A teljesítményéről egy Snapdragon 845-ös csúcslapka gondoskodik 4 GB RAM társaságában, a belső tárhely pedig 64 GB, ez persze bővíthető microSD-vel 256 GB-ig. Jó látni, hogy vannak még kis méretű, de mégis bivalyerős mobilok a piacon.

A 19 MP-es (1/2.3″ Exmor RS szenzor, f/2.0 rekeszérték) hátlapi kamera annyiban fejlődött, hogy a szuperlassított (960fps) felvételek mostantól FullHD-ban is rögzíthetőek, amire a Samsung Galaxy S9 például nem képes. A hátlapon a képalkotást segíti a lézeres autófókusz, a LED villanó és a fehéregyensúly szenzor. Az előlapon egy 5 MP-es (1/5″ Exmor RS szenzor, f/2.2 rekeszérték) kamerát találunk, illetve előlapi sztereó hangzással bír.

Az Xperia XZ2 Compact IP65 és IP68 tanúsítványnak megfelelően por- és vízálló, az akkumulátora 2870 mAh, ami az 5 hüvelykes kijelző mellé igen méretesnek mondható. Támogatott a Quick Charge 3.0 gyorstöltés, illetve az üzemidő növelése érdekében van benne STAMINA mód is. A futtatott rendszer Android 8.0 Oreo.

Xperia XZ2

Nagyon sok aspektusban hasonlít egymásra a két mobil, a legnagyobb különbség méretben fedezhető fel. Az XZ2 előlapján egy 5,7 hüvelykes, szintén 18:9-es képarányú, FHD+ felbontású HDR kijelzőt találunk, a sztereó hangzás itt is adott, valamint az előlapi kamera sem tér el a kisebb modelltől, tehát egy 5 MP-es f/2.2 rekeszértékű kameráról van szó.

A hátlapon is ugyanazt a 19 MP-es kamerát találjuk, ami az XZ2 Compact hátlapján is van, itt is elérhető a 1080p@960fps lassított felvétel. A hátlapi üveg szintén Gorilla Glass 5, ezért is támogatott a vezeték nélküli gyorstöltés.

Hardveres szempontból egy tulajdonságot tekintve tér el az XZ2 a kicsitől, ez ugyanis 400 GB-ig bővíthető microSD kártyával, minden más teljesen ugyanaz, tehát Snapdragon 845, 4 GB RAM és 64 GB belső tároló jellemzi.

Az akkumulátora 3180 mAh kapacitású, támogatott a Quick Charge 3.0, vezeték nélkül (Qi) pedig maximum 9W-ot támogat. Az operációs rendszer természetesen itt is Android 8.0 Oreo.

Ami még közös a két újdonságban, az a Bluetooth 5.0, az NFC, az USB Type-C port, a vízállóság (IP68), hálózatokat tekintve viszont az XZ2 Cat.18-as LTE-vel bír, az XZ2 Compactba pedig csak Cat.15-ös modem jutott. A mobilok márciusban lesznek kaphatóak, az áruk egyelőre ismeretlen. 

A színvariációk az XZ2 esetében: Liquid Black (fekete), Liquid Silver (ezüst), Petroleum Blue (halványkék) és Ash Pink (rózsaszín), az XZ2 Compact pedig Black (fekete), White Silver (fehér-ezüst), Moss Green (zöld) és Coral Pink (rózsaszín) színekben lesz kapható.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.