A sajtóeseményen nem csak a két flagshipet mutatta be a Huawei, de az okosóra termékpalettát is frissítette. Még több kivitelben lett elérhető, ha az eddigi portfólióból nem tudtál választani, a mostaniból sem lesz könnyebb. Van minden, mi szem szájnak ingere.

A legnagyobb újítás, hogy mostantól képes SIM kártyát is fogadni az óra. Így otthon hagyhatjuk a telefont, tudjuk fogadni és indítani is a hívásokat. Ha kirándulni megyünk, akkor sem kell aggódni, a beépített GPS-nek hála bármikor megtalálhatjuk a megfelelő utat. Került bele még természetesen NFC (Android Pay), Bluetoooth és Wi-Fi is.

Szenzorokból is van annyi, amennyi bőven elegendő az egészséges életmód nyomon követéséhez. Aktivitáskor a megtett távolságról, a sebességről, a lépésekről, a pulzusszámról és az elégetett kalóriáról is kapunk információt. Jelez, ha edzés során lassítanunk vagy gyorsítanunk kell, köszönhetően a pulzusmérőnek. Zenét is hallgathatunk róla, 4 GB belső memória áll rendelkezésre a tároláshoz.

Az óra Android Wear 2.0 rendszert futtat, Snapdragon Wear 2100 típusú 4 magos chipsettel és 768 MB RAM-mal rendelkezik.

Kinézetben kettőt köszönthetünk: a klasszikust valamint egy standard verziót, utóbbi inkább sportoláshoz ajánlott. Ezenfelül van még egy Porsche Design változat is, melynek különlegessége a bőr szíjon végig futó piros varrás és az óra “káváján” a gravírozás. Két napos üzemidőt igér a gyártó (430 mAh), ha csak óraként használjuk akkor pedig 21 napot is ki lehet vele húzni. Az elkövetkező hónapokban, vélhetően április környékén kerül a boltokba 329 eurós kezdőáron, tehát nálunk kb. 130.000 Ft-ot fog kóstálni.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán

Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook