A BlackBerry Mobile bejelentette új okostelefonját, a KEYone-t ma a barcelonai Mobile World Congressen.
Az okostelefonon a legújabb, 7.1-es Google Android Nougat operációs rendszer fut. Ez a készülék tökéletes azoknak, akik rendszeresen írásban kommunikálnak, ugyanis a 35 gombos billentyűzet nagyban segíti az írást. Az érintésérzékeny, érintőpadként is funkcionáló fizikai gombsor segíti a hatékony munkavégzést és egyben egyedülálló felhasználói élményt is biztosít.

A telefon főbb adottságai:

BlackBerry intelligens billentyűzet

Az intelligens billentyűzetnek köszönhetően hatékonyabban gépelhetünk a telefonon, például a szavak a gyors beszélgetéshez könnyen beilleszhetők. A gombsor érintőpadként is használható, amellyel görgethetünk, illetve kijelölhetünk szövegrészleteket.

Ujjlenyomat-olvasó

Az ujjlenyomat-szenzor nem csak a gyors bekapcsolásnál és feloldásnál funkcionálhat, hanem a jelszótárolóhoz való hozzáférésnél és a vásárolásoknál is. Az olvasó a fizikai gombsor szóköz billentyűjében található.

Csúcskategóriás kamera

A KEYone 12 megapixeles kamerát kínál nekünk, az iparág egyik legjobb kameraszenzorát kapta meg, így a készített fotók gyönyörűek még gyenge fény mellett is.

Borotvaéles képű kijelző

A telefon 4.5″ képátlóval rendelkezik, érintője egyedi 3:2 képarányú, valamint 1620×1080 pixeles felbontásával részletgazdag képeket kaphatunk. A kijelző karcmentes üvegből készült, valamint különleges zsírtaszító bevonatot kapott, ami védi a szennyeződésektől és az ujjlenyomatoktól.

Bővíthető memória

Akár 2 TB-ig bővíthető a készülék, ugyanis a KEYone akár 2 TB-os micro SD-kártya befogadására is képes.

Hosszú élettartamú akkumulátor

A KEYone-ban található a BlackBerry-k közül a legnagyobb akkumulátor. 3505 mAh teljesítményű akksija 24 órás folyamatos használatot kínál, legyen az internetezés, filmnézés, vagy éppen játék. Természetesen a készülék megkapta a QuickCharge 3.0 gyorstöltő technológiát is, amellyel pillanatok alatt feltölthető.

Android™ for Work and Google Play™ for Work

Lehetővé teszi vállalati környezetbe való gyors, egyszerű és biztonságos integrálást.

DTEK™ BlackBerry App

Lehetővé teszi az operációs rendszer és az appok automatikus monitorozását, továbbá nyomon követi az alkalmazásokat is, valamint figyelmezteti a felhasználót, ha valami fényképet vagy videót készít a tudta nélkül, bekapcsolja a mikrofonját, üzenet küld, vagy az elérhetőségeit akarja elérni.

A KEYone további funkciókkal és adottságokkal is rendelkezik még, mint például a BlackBerry Hub, programozható BlackBerry nyomógomb, gyors biztonsági javítás, erős hardver, biztonságos bootolási eljárás, megerősített androidos operációs rendszer, FIPS 140-2-nek kompatibilis teljes lemez titkosítás, valamint a vállalati mobilkommunikáció teljes körű támogatása.

A BlackBerry KEYone tavasztól lesz elérhető Magyarországon a hazai hivatalos forgalmazónál, a BerryBoltban. A készülék bruttó 599 eurós fogyasztói áron lesz elérhető, a magyarországi árakról még nincs információnk.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.