Hirdetés

A Huawei Dubajt választotta helyszínéül legújabb termékeinek bejelentésére. Érkezett új laptop, tablet, a Watch GT 4-ből egy új szín, de az esemény – hazánk szempontjából is – legfontosabb terméke a megújult Huawei Watch Fit 3.

Új dizájn

A gyártó Fit családjában eddig téglalap formavilágú, szögletesebb aktivitásmérők voltak, azonban most léptek egy merészebbet, az új Fit 3 vékonyabb (9,9 mm), könnyebb (26 gramm, pánt nélkül), formailag pedig négyzetesebb lett, amivel nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot az Apple okosórájával. 

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

Az alumínium házon találni fogunk egy funkció gombot és egy forgatható koronát, ami hát…igen, olyan mint az Apple Watch-on, de pár napja használva az eszközt tényleg intuitívan lehet velük navigálni a rendszerben. A kijelző egy 1,82 hüvelykes, 60Hz-es AMOLED panel 77%-os kijelző-test aránnyal, a 347 ppi-os képpontsűrűséggel (480 x 408 pixel) részletes, mellette 1500 nites csúcs fényerőt is kapott, amivel a kültéri láthatóság sem lesz probléma.

A kávák mondjuk nem teljesen egyenletesek, két oldalt 1,8 mm, fent és lent pedig 2,7 mm, de főleg egy fekete hátterű számlap esetén ez egyáltalán nem szembetűnő, nem ront az élményen.

A szíj könnyen cserélhető
A szíj könnyen cserélhető

A Huawei Watch Fit 3 fizikailag a két Apple Watch méret között (45 és 41 mm) van, egészen pontosan 43 mm-es tokozzással érkezik, ami egy remek középút, viszont a gyártó csak ebben a méretben dobta piacra. A szíj egyedi csatlakozós, de egyetlen gombnyomással cserélhető, illetve létezik hozzá egy ún. fit link kiegészítő, ami lehetővé teszi, hogy szabványos óraszíjakat is lehessen hozzá használni. Az óra mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, tehát hívások lebonyolítására is alkalmas.

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

Új felület

Az alkalmazáslistát a korona benyomásával hozhatjuk elő, ezeket görgetéssel tudjuk nagyítani és ami itt nekem kifejezetten tetszik, hogy ha eléggé ránagyítasz, akkor előhozza az alkalmazás címkéket is, így ismerkedési fázisban könnyebb beazonosítani az appokat.

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

A funkciógombbal alapértelmezetten az edzés hozható elő, de ez teljesen testreszabható. Oldalra legyintve a különböző kártyák között váltogathatunk, a vezérlőközpontot fentről, az értesítéseket pedig lentről legyintve érhetjük el. Utóbbiakra válaszolni nem lehet, ezekből előnézetként egy teljes kijelzőnyit látunk.

Vezérlőközpont
Vezérlőközpont

Új funkciók

Aktivitásmérőről van szó, a szokásos funkciókon (alvásmérés, pulzusmérés, beépített GPS-es aktivitásmérés, SpO2 és hölgyeknek cikluskövetés) felül újdonságok is érkeztek, amikről érdemes említést tenni. Ilyen például a Smart Contextual Activity Recommendation: ha az óra pl. azt észleli, hogy kicsit visszaesett a teljesítményed, akkor edzésformát javasol, amivel teljesítheted a napi céljaidat. Egy másik forgatókönyv, hogy ha te leginkább kültéri edzéseket szoktál végezni, de kint jelenleg nagyon meleg van, akkor beltéri gyakorlatot fog javasolni.

A Fit 3-ban van egy “személyi edző” is, aki végigvezet, hogyan és mennyit kell edzés után nyújtanod. Tudod naplózni a kalóriabevitelt, amit természetesen számításba fog venni, van egy Track Run módja, ami pontosabb mérésekkel szolgál, ha kötött pályán futsz. Ezenkívül a Hearth Rate Broadcast funkcióval különböző edzőtermi gépekhez tudod csatlakoztatni, így az óra átadja a gépnek pl. a pulzus adatokat. 

Összesen 101 edzésformát különböztet meg az óra, melyek között úszás is van, hisz az eszköz 5ATM víznyomásnak is ellenáll. Egy 400 mAh kapacitású akkumulátor van benne, amivel 7-10 nap közötti üzemidőt képes elérni. A kijelzőjét, méretét tekintve ez kiváló, messze túlmutat az Apple óráján. Gyorstöltést is támogat, 10 perc alatt egy egész napos üzemidőt biztosít.

Van benne hangszóró is
Van benne hangszóró is

Amit érdemes tudni, hogy a Watch Fit 3 NFC-t nem kapott, így mobilfizetésre nem alkalmas. A Huawei Health appon keresztül lehet párosítani szinte bármelyik Androidos mobilhoz és iPhone-hoz is.

Értékesítés

A Huawei Watch Fit 3 Magyarországon május 22-től lesz kapható, az ára pedig 59.990 Ft-ról indul, ehhez gyárilag szilikon szíjat fogsz kapni, a bőrszíjas változat 69.990 Ft lesz.

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3

A tesztelése már javában zajlik, hamarosan érkezik róla a részletes YouTube videó.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.