Az XPRO protektorok magyarországi forgalmazójának jóvoltából mi is kipróbálhattuk a Japán csodákat. Ugye tudjuk, hogy az okostelefon tulajdonosok igen nagy százalékánál fontos tényező, hogy készülékét biztonságban tudhassa a külső hatások ellen. Pont emiatt nem mindegy, hogy milyen minőséggel védjük készülékeinket. 

Az XPRO fóliák, ahogy fentebb is említettem főleg Japán alapanyagokból készültek, csúcsminőségre fejlesztve, hogy minél jobban védhessük mobilunkat és/vagy tabletünket. Japán a polimerek gyártásában vezető harmadik helyezett az USA és Kína után.

Az XPRO fóliák nem csak azért jók, mert kiváló minőséget biztosítanak, hanem mert hatalmas a választék, így már beszélhetünk bátran XPRO termékcsaládról is. A palettából mindenki kedvére válogathat, minden típusnak van valami egyedi ismertetőjegye, amit lehet, hogy te már régóta keresel. A termékcsalád tagjai:

 • Anti Bluelight – káros sugárzásokat csökkentő fólia
 • Anti Shock – ütésálló, becsapódás-elnyelő fólia
 • Antibacterial – a baktériumok 99,9%-ának megtelepedését gátolja
 • Camera Protector – 100% színhűségű fólia kifejezetten fotósoknak
 • Diamond – gyémánt csillogású fólia nőknek
 • Diamond Pink – rózsaszín, gyémánt csillogású fólia nőknek
 • Matte – tükröződés-mentes, matt fólia
 • Mirror – 100% tükröződő felületű tükörfólia
 • Oleophobic – víz- és olajlepergető hatású fólia
 • Privacy – a betekintési szöget 30 fokra csökkenti
 • Self Healing – öngyógyító fólia
 • Tempered Glass – edzett üveg 0,15mm, 0,20mm és 0,33mm kivitelben
 • Tempered Glass Diamond – gyémánt csillogású edzett üveg
 • Ultra Clear – általános, fényes fólia

Jól hangzik nem igaz? Mindegyik típus mögé odaírtam, hogy mi a fő ismertetőjegye, de persze nem ez a teljes leírás. Hogy konkrétan mik a technikai paraméterei a fóliáknak, azt az XPRO oldalán tekinthetitek meg. (http://www.xprotector.hu/technologia/)

IMG_0261

A technológiáról szóló szöveget, mely a minőséget is igazolja, az XPRO oldaláról illesztettem be, úgy gondoltam, hogy ennél jobban én se tudnám leírni:

„Az Xprotector termékcsalád 3-6-8 rétegű fóliákból áll, a fő hordozó a legtöbb esetben egy rendkívül ellenálló optikai polietilén-tereftalát (C10H9O4)n, amit több réteg egyéb fólia vagy üvegréteg, egyes esetekben pedig nanotechnológiás önregeneráló védőréteg és szilikonos hézagkiegyenlítő tapadóréteg egészít ki. Az XPRO-nál az utóbbi időben kiemelt szerep jut az ezüstion alapú, biocid (csíraölő) felületekkel foglalkozó kutatásoknak, a még tökéletesebb és hosszabb hatású antibakteriális fóliák kifejlesztésének érdekében.„

Az XPRO fóliák már 1490 Ft-tól kaphatók, ez így elsőre soknak tűnhet, de higgyék el, azért a minőségért cserébe, amit az XPRO nyújt, megéri áldozni ennyit készülékünk biztonsága érdekében, hisz minőségben a csúcskategóriát képviselik, a mellékelt használati útmutató és egyéb anyagok megfelelőek, panasz nem érheti. Gondoljunk bele…kiadunk több tízezer forintot egy okostelefonra vagy táblagépre. Megérdemel annyit a készülék, hogy minőségi fóliával védjük. Az XPRO fóliák előtt én is olcsó pár száz forintos fóliákat használtam, amiket kb. 2hetente cseréltem, mert mindig összekarcolódott. Kipróbáltam többek között az XPRO Tempered Glass kijelzővédőjét. Ez egy 0,33mm vastag edzett üvegréteg, melyet a felhelyezés után különféle eszközökkel strapáltam, ezt videóra is vettem, amit lentebb láthattok.

Az eredmény meggyőző volt, egyedül a csavarhúzó hegyes vége hagyott rajta nyomot, de gondoljunk a mindennapokra, ott azért nem nyomjuk erőből rá a kijelzőre a csavarhúzót, így engem teljesen meggyőzött.

Kipróbáltuk az XPRO Diamond Pink és Ultra Clear fóliáit, az eredményről itt láthattok két-két képet:

Továbbá készítettünk egy videót az edzett üveg kijelzővédő felrakásáról, ezt is megtekinthetitek lentebb:

A videóban látható, hogy mi minden jár a fólia mellé a csomagban, de aki nem szeretné megnézni, annak is leírjuk itt, hogy ha vásárolsz egy XPRO fóliát, akkor kapsz mellé egy törlőkendőt, egy 70% alkoholtartalmú nedves törlőkendőt, egy poreltávolító tapaszt, valamint egy nagyon részletes használati útmutatót képpel és szöveggel is ellátva. A felhelyezése a protektoroknak tényleg nagyon egyszerű, ha elolvassuk a leírást, nem lehet probléma. Hogy ezt lássátok is, az útmutatóról itt láthattok képet:

Összegzésképpen elmondható az XPRO kijelzővédőiről, hogy valós minőséget képviselnek megfizethető áron, rendkívül informatív tájékozóval és segédeszközökkel megspékelve. Talán a legnagyobb pozitívum szerintem az, hogy szinte minden típusú okostelefonra és tabletre elérhető. Direkt rákerestem a legritkább készülékekre és arra is van XPRO fólia. Kellemesen csalódtam, de próbáljátok csak ki. http://www.xprotector.hu/termekeink/ Ha rákattintotok erre a linkre, akkor ti is meg tudjátok nézni, hogy van-e fólia készüléketekre. Ha esetleg nem lenne, akkor is van univerzális, vágható fólia a palettában, így senki sem marad védelem nélkül.

És végül, de nem utolsó sorban, köszönjük az XPRO magyarországi képviseletének, hogy biztosította a teszttermékeket számunkra!

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Minőség
10
Felhelyezés egyszerűsége
9
Tartozékok
10
Ár/Érték arány
9
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.