Hirdetés

A Google Messages-t használó eszközökre érkezik az új funkció, mellyel végpontok közt titkosítottá válnak a csoportos beszélgetések Androidon.

Végpontok közt titkosítottak lesznek a csoportos beszélgetések Androidon, beleértve a szöveget és a fájlokat vagy médiatartalmat is. Az RCS-t használó Google Messages alkalmazás új funkciójának köszönhetően az adatok nem dekódolhatóak út közben a titkos kulcs nélkül, mellyel csak a küldő és fogadó fél rendelkezik. A folyamat biztosítja, hogy az érintett feleken kívül senki ne férhessen hozzá a csoportos beszélgetésben megosztott üzenetekhez.

Végpontok közti titkosítást kapnak a csoportos beszélgetések Androidon

A Messages csoportos beszélgetéseinek titkosítása egyelőre bétaverzióban érhető el. Most még regisztrálni kell a béta verzióhoz, azonban nem kell sokáig várni amíg a Google szélesebb körben bevezeti a csoportos üzenetek végpontok közötti titkosítását.

A Google 2021-ben tette elérhetővé a végpontok közötti titkosítást a Messageshez a privát beszélgetéseknél, de az alkalmazáson belüli beszélgetések biztonságossá tételére tett erőfeszítései 2020-ig nyúlnak vissza. A funkció a Google RCS (Rich Communication Services) protokollján keresztül működik.

A Google azt is megosztotta, hogy a Messages hamarosan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen hangulatjellel reagáljanak az RCS-üzenetekre.

Kiemelt kép: Chrome Unboxed

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.