Hirdetés

Eddig 7 lehetőség volt, hamarosan azonban bármilyen emodzsival reagálhatunk a Google Messages alkalmazásban Androidon.

Nemrég megpróbálták átjárhatóbbá tenni az iPhone – Android üzenetküldést, most pedig azon dolgoznak, hogy bármilyen emodzsival reagálhassunk az Androidos üzenetküldő alkalmazásban.

Hamarosan bármilyen emodzsival reagálhatunk az üzenetekre Androidon

A funkció jelenleg tesztelés alatt áll, azonban később minden Google Messages-t használó Android eszközre megérkezhet. (a Google Messages számos Androidos készüléken az alapértelmezett SMS alkalmazás).

Szeptemberben a Google kampányt indított a platformok közti átjárhatóság érdekében, #GetTheMessage néven, az Apple azonban nem adja fel az iMessage exkluzivitását, ami az ökoszisztémához láncolja a felhasználóit, közben pedig az Androidosokkal való kommunikációt kényelmetlenné teszi.

Az iPhone felhasználók egy ideje tudnak reagálni az Androidosoktól kapott üzenetekre is emodzsikkal, pont úgy, mintha egy iMessage üzenet lenne, azonban ilyenkor a gyakorlatban egy SMS-t küld el a mobil az Androidos felhasználónak, akinél ez egy ideig egy üzenetként jelent meg, mondjuk így: 😂 “valami vicces üzenet”

A Google aztán egy okos megoldást alkalmazva feldolgozta ezeket az SMS-eket, és a megfelelő módon megjeleníti már az üzenetek mellett, a visszafelé reakció Androidról almára azonban jelenleg nem működik, ezen is dolgoznak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.