A HTC május 16-án fogja bemutatni új flagship okostelefonját, mely a HTC U 11 nevet fogja kapni. Az U-széria eddig két képviselővel bír: U Ultra és U Play. Hozzájuk csatlakozna a HTC U 11 igazi flagship hardverrel és egy érdekes funkcionalitással.

A telefonban minden bizonnyal a 10 nanométeres Snapdragon 835 lapka teljesít majd szolgálatot 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társaságában. A kijelző várhatóan 5,5 hüvelykes lesz és QHD (2560 x 1440 pixel) felbontással fog bírni.

A kamerákat illetően csak spekulálások vannak, elvileg a hátlapra egy 12 MP-es szenzor kerül, míg az előlapon egy nagyobb felbontású, 16 MP-es kamera lesz. Az akkumulátor kapacitása nem lesz rossz, 4000 mAh-s telepre lehet majd számítani.

A HTC U 11 érdekessége, hogy az oldalán gesztusvezérlés lesz, így egy kézben tartva is könnyedén lehet szelfiket készíteni, vagy más funkciókat elérni anélkül, hogy megérintenénk a kijelzőt. Erről írtunk is korábban, valamint volt fent egy videó, de sajnos ezt azóta törölték. Kíváncsiak vagyunk, hogy a gyakorlatban milyen funkciókat lehet így elérni.

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.