Tesztelés közben kiszivároghattak az M3-as chip specifikációi, az Apple pletykákban jártas Mark Gurman számolt be róla.

A Bloomberg újságírója a legújabb Power On hírlevelében írt arról, hogy az Apple elkezdte tesztelni az M3-as chipet.

Tesztelés közben kiszivároghattak az M3-as chip specifikációi - képen még a régebbi szériás laptop

Egy App Store fejlesztő bukkant rá az új lapkakészlettel kapcsolatos információkra. A széria egyik változata 12 magos CPU-val, 18 magos GPU-val és 36 GB RAM-mal rendelkezhet.

Gurman szerint az M3-as széria már a 3 nm-es gyártástechnológián alapulhat, és 2023 végén vagy 2024 elején érkezhetnek az első új lapkával szerelt eszközök.

Az új CPU megtarthatja a 6 teljesítmény és 6 energiahatékony magos kiosztást. A teljesítménybéli növekedés hasonló lehet az M1 és az M2 széria közötti változáshoz. Gurman emlékeztetett: a Mac üzletág a legutóbbi negyedévben 31%-os visszaesést mutatott, ami elmaradt az elemzők becsléseitől.

Gurman úgy véli, az M3 Pro és az M3 Max hasonló előrelépést hozhat, mint az M1 Pro/Max-ról M2 Pro/Max-ra váltás hozott, az M3 Max 14 magos CPU-t és 40 magos GPU-t hozhat, míg az M3 Ultra ezt akár duplázhatja, tehát akár 80 grafikus maggal is rendelkezhet.

Ez persze koránt sem biztos, a júniusi WWDC-n viszont előfordulhat, hogy többet is megtudhatunk az új szériáról.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.