Az Apple használhatja idén a TSMC 3 nm-es gyártási kapacitásának 90%-át, egy nemrég megjelent taiwani pletyka alapján.

A TSMC 3 nm-es technológiáját elvileg idén 90%-ban a sima 3 nanométeres eljárás dominálja, annak pedig 90%-át az Apple foglalhatta le az új iPhone-ok, Mac gépek és iPad-ek számára.

Az Apple használhatja idén a TSMC 3 nm-es gyártási kapacitásának 90%-át - képen a TSMC egyik épülete

Az A17-es és az M3-as chip is várhatóan a TSMC 3 nanométeres technológiáján alapulhat. A pletykák szerint az Apple már 2020 óta adott le megrendeléseket 3 nanométeres lapkákra. Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max lehet az első 3 nanométeres chip által hajtott okostelefon.

A 3 nanométeres technológia akár 35%-kal jobb energiahatékonyságot és 15%-kal jobb teljesítményt hozhat az Apple A17 számára a tavalyi A16-hoz képest, ami az iPhone 14 Próban és a Pro Maxban található. A Mac gépek terén a 13 hüvelykes MacBook Air és az új 24 hüvelykes iMac lehet az első, ami megkaphatja az M3-as lapkát, és így a 3 nanométeres gyártás előnyeiből is részesülhet.

Ha ez így van, a maradék 10% kapacitásért versenghet a Qualcomm, a Samsung és a MediaTek is, ami azt jelentheti, hogy kevés 3 nanométeres chip készülhet addig az Androidos fronton. Ez persze csak pletyka, és az is lehet, hogy a TSMC bővíti kapacitásait.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.