Hirdetés

Bemutatkozott az új, M3-as MacBook Air, az új gép akár 60%-kal gyorsabb, mint az M1-es Macbook Air, melynek helyét most az M2-es Air vette át az Apple oldalán.

Az új MacBook Air két méretben érkezik, az egyik modell 13, a másik 15 hüvelykes, épp úgy, mint az M2-es modellek esetében.

Az M3-as MacBook Air - fotón a gépek

Az M3-as lapka 3 nanométeres gyártástechnológiával készült, 8 magos CPU-val, akár 10 magos GPU-val és maximum 24 GB memóriával rendelkezik. Az Apple akár 18 órás üzemidőt ígér, ami 6 órával hosszabb lehet, mint amire egy inteles Macbook Air képes, de az M2-es modellhez képest változatlan.

Grafikus gyorsítás terén újdonság a hardveresen támogatott ray tracing és mesh shading, illetve az AV1 dekódolása is elérhetővé vált, melyet a streaming szolgáltatók használnak a jobb minőség és magasabb hatékonyság érdekében.

A vállalat főként az M1-es MacBook Air-hez, illetve az inteles gépekhez hasonlítja az eszközt, ami nem véletlen, hiszen az előző generációhoz képest nem hoz akkora ugrást, mint amit az Intelről Apple Siliconra váltás jelentett 2020-ban.

Az M3-as MacBook Air - akár két kijelző is támogatott, csukott laptopfedél mellett
Két kijelző is támogatott, csukott laptopfedél mellett

Az M3-as MacBook Air már két külső kijelzőt támogat csukott laptopfedél mellett, a Wi-Fi 6E pedig az előző generációhoz képest akár kétszer gyorsabb letöltési sebességet ígér.

Az új modellek március 8-tól kaphatóak hazánkban, az M3 chipes, 13 hüvelykes MacBook Air indulóára 529 990 forint, a 15 hüvelykes változat árazása 629 990 forinttól indul.

Hirdetés
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.