A Tesco úgy döntött, hogy beszáll a táblagépiparba és kiadja saját tabletjét, mely a Tesco Hudl névre fog hallgatni. Miért csinálta ezt a Tesco?

Azért, hogy befoltozzon a piacon egy olyan rést, mely a drága és a nagyon olcsó tabletek között van, egy olyan táblagéppel akarja ezt elérni, mely megfelelően van árazva – legfőképp a magyar pénztárcákhoz mérten – és a vas is ütős legyen.

A Tesco Hudl Android 4.2.2-es rendszert futtat, Quad-Core 1,5GHz-es processzorral gazdagították és 1440×900 pixel felbontású, HD 7″-os kijelzőt kapott, viszont a kamera (hátlapi) csak 3 megapixeles, az előlapi pedig 2 megapixeles. Alapértelmezett ROM 16Gb, de bővíthető MicroSD kártyával akár +32GB-ra is.

A dizájnról annyit lehet mondani, hogy több színben érkezik, méghozzá fekete, lila, piros és kék színekben, mely hátlap gumírozott és csúszásgátló, így nehezebb “eldobni”.

A Tesco anyaországában, Nagy-Britanniában a készülék 119 fontba, azaz kb. 42.000Ft-ba fog kerülni.

image

A kinti klubkártyás rendszer keretében ráadásul a Hudl megvásárlására költött minden pontot duplán számolnak bele az árba, így 60 fontnyi Clubcard-egyenleggel már ingyen van a gép.” (www.hvg.hu)

A Tesco Hudl szeptember 30-án kerül a polcokban először még csak Nagy-Britanniában.

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.