Hirdetés

Január helyett áprilisban indulhat újra az iPhone 13 gyártása az indiai Chennai városában található Foxconn gyárban a legutóbbi hírek alapján. Az Apple átmenetileg leállította a termelést, miután a munkavállalók rossz munkakörülményekről nyilatkoztak. Az amerikai cég igyekszik a Kínától való termelési függőségét csökkenteni már egy ideje, de nyilván ez számos új probléma felmerüléséhez vezet.

A történet hátterében áll az is, hogy két különböző indiai iPhone gyárban is fel kellett függeszteni a termelést, amíg az Apple kivizsgálta a munkavállalók panaszait. 2021 decemberében a Wistron gyárban sztrájkoltak a dolgozók, miután nem kapták meg a teljes bérüket. Az indiai kormányzat és az Apple is vizsgálatot indított, amely eredményeként elismerték a munkavállalók követeléseit.

Ugyanúgy decemberben állt le a gyártás a Foxconnban, viszont teljesen más okból. Az ottani dolgozók rendkívül rossz munkakörülményekről nyilatkoztak, és emiatt indított vizsgálatot az Apple. Ez maga után vonta a teljes gyár leállítását is, ameddig a problémákat meg nem oldják.

Már nem csak Kínából érkezhet hozzánk a legújabb iPhone 13.

A legfrissebb hírek alapján leghamarabb áprilisban indulhat újra a termelés. Az elkészült telefonokat helyi és nemzetközi piacra is szánják, de azt nem tudni, hogy milyen arányban fog állni a kettő egymáshoz. Az biztos, hogy az Apple továbbra is igyekszik csökkenteni a Kínától való termelési függőségét, és egy összeszerelő hálózatot létrehozni.

Hirdetés
FORRÁS9to5Mac
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.