A virtuális valóság (Virtual Reality – VR) technológia idén februárban, az MWC-n robbant hatalmasat. Azóta már több cég kínálatában is megtalálható. A Telenor már áprilisban tesztelte a Hipersuli digitális oktatási programjában a VR oktatási célú alkalmazását. Most az UNICEF karácsonyi kampányában a világhírű zenész, Ewan McGregor főszereplésével kapott fontos szerepet.

Ewan McGregor

Az UNICEF karácsony idején a VR-t választotta, hogy innovatív módon mutassa be munkáját, működését és eredményeit. Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) és egy kilenc éves kenyai kisfiú szerepel a videóban, amelyet a cég a Gyermekbénulás Világnapjára jelentettek meg. A videó üzenete az, hogy 99%-ban már sikerült megállítani ezt a fertőző járványt, most pedig az utolsó 1% meglétéhez kér támogatást a szervezet. A videó Kenyában készült, és a világ minden táján levetítik.

„Az UNICEF komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a leginnovatívabb technológiák segítségével mutassa be életmentő munkáját. A VR egy nagyon jó megoldás az emberek érzékenyítésére, és bár virtuális technológiának hívjuk, a valóságot mutatjuk meg az érdeklődőknek.  Külön köszönjük a Telenornak, hogy az Ébresztő Óra támogatása mellett technológiai kérdésekben is számíthatunk a segítségükre.” – mondta el Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság ügyvezetője.

 Az UNICEF a karácsonyi adománygyűjtő kampányának keretében szervez egy VR kiállítást, amely 2016. december 13. és 23. között megtekinthető az Allee Bevásárlóközpontban, az emeleti Costa Coffee előtti területen.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: