Hirdetés

A zenei streaming piacon jelenleg is számos szereplő képviselteti magát. Ezek a szolgáltatások nagyban hasonlítanak egymásra, azonban ha a ByteDance is beszáll a buliba, és jön a TikTok Music, az mindent megváltoztathat.

Lehetséges, hogy jön a TikTok Music, ami felforgathatja a zenei streaming piacot. A ByteDance a közösségi médiával ezt már megtette: míg a Facebook folyamatosan felhasználókat veszít, addig a TikTok szárnyal.

A TikTok mögött álló cég, a ByteDance májusban levédette Amerikában a TikTok Music nevet, korábban pedig ugyanezt tette Ausztráliában is. A TikTok Music a benyújtott dokumentumok szerint egy zenei streaming platform, ahol a felhasználók vásárolhatnak, lejátszhatnak, megoszthatnak, letölthetnek zenéket, illetve hozzászólhatnak azokhoz, lejátszási listákat hozhatnak létre és oszthatnak meg.

Jön a TikTok Music?

A ByteDance Indiában, Brazíliában és Indonéziában jelenleg is rendelkezik zenei streaming szolgáltatással, a cég által 2020-ban indított Resso nevű szolgáltatás formájában. Sőt, a vállalat ezt már jelenleg is arra használja, hogy felhasználókat csábítson a streaming platformjára, például a TikTokon elhelyezett, a teljes szám meghallgatását lehetővé tévő gombok segítségével.

Hogy mikor, hova és hogyan jöhet az új Spotify, Apple Music, Tidal rivális, jelenleg még nem tudni, ahogy az sem tisztázott, hogy a Resso-t hozzák el a világ többi részére, vagy valami teljesen újban gondolkodnak.

Mindenesetre borítékolható, hogy az új szolgáltatás jelentősen átalakíthatja a zenei streaming iparágat, és a zenehallgatási szokásokat.

Ti mit gondoltok erről? Az eddigi szereplők kiszorulnak majd, ha jön a TikTok Music? Ti előfizetnétek?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.