Hirdetés

A Samsung saját operációs rendszerével még nem sok okostelefont láthattunk eddig, a legtöbbjük ugye a Google Androidot futtatják. Azonban az elkövetkező hónapokban biztos, hogy láthatunk belépőszintű és középkategóriás mobilt a Samsung saját Tizen OS platformjával.

Az egyik ilyen készülék lehet az elvileg augusztus 23-án bemutatkozó Samsung Z2. Nálunk valószínűleg nem lehet majd hivatalosan kapni, csak az alábbi országokban lesz majd elérhető (Banglades, Indonézia, India, Nepál, Szaud-Arábia, Sri Lanka, Dél-Afrika, Törökország, Egyesül Arab Emírségek).

Samsung Z1
Samsung Z1

Ami viszont érdekes, hogy az indiai Zauba oldalán megjelent egy Tizen OS-t futtató okostelefon SM-Z930F modellszámmal, ami vélhetően a Samsung Z9-et takarja. Sajnos a Zauba-ból nem tudhattunk meg semmi konkrétabb infót a specifikációkról, de az oldalon feltüntetett értékből és a számozásból tudhatjuk, hogy ez egy felső-csúcskategóriás okostelefon lehet.

A Samsung Z2 egyébiránt 4 inches AMOLED kijelzővel érkezik 480 x 800 pixeles felbontással, 5 megapixeles hátlapi kamerával. A teljesítményről egy 4 magos 1.5 GHz-es processzor gondoskodik 1 GB RAM memóriával és 8 GB (bővíthető) tárhellyel.

Nem valószínű, hogy a Z9 a Z2-vel egy időben fog bemutatkozni (augusztus 23), de arra van esély, hogy a Samsung fókuszt vált és néhány EU országban is elérhetővé teszi majd.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.