A Samsung régóta szeretné elhagyni az Android operációs rendszert, hogy teljesen független legyen a Google-től és jobban tudja optimalizálni rendszereit. Ennek a gondolatmenetnek első hivatalos példája a Samsung Z1 volt (Magyarországon nem elérhető), hiszen ezen már Tizen rendszer (Samsung tulajdonában lévő operációs rendszer) fut. Mostanában felbukkant ezen termékcsaládnak a folytatása, a Z2 és most kiderül milyen tudással fog rendelkezni.

Samsung Z1
Samsung Z1

Ugyanúgy, mint az előző modell esetében itt sem kell egy atomerőművet várnunk. De nézzük kicsit részletesebben: a kijelző egy 3.97”-os LCD panel lesz 800 x 480 pixeles felbontással, ezt egy 1.5 GHz-es processzor fogja hajtani, amit 1 GB RAM fog segíteni, emellett a rendszernek és adatainknak 8 GB háttértár fog rendelkezésre állni. Az áramellátásról egy 1.500 mAh kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, élményeinket pedig egy 5 MP-es hátlapi és egy VGA előlapi kamerával tudjuk majd megörökíteni. Nagy eséllyel az új V2.4-es rendszert láthatjuk majd a készüléken, ez annyit jelent, hogy támogatja az LTE, GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0 és Wi-Fi 802.11 b/g/n szabványokat. A doboz tartalmáról is derültek ki információk, méghozzá az, hogy 5V / 0.7A-es töltő és egy headset lesz majd benne.

Az újdonság nem az egész világon fog megjelenni, csupán néhány országban, ezek pedig: Szaúd-Arábia, Banglades, Nigéria, India, Nepál, Sri Lanka, Törökország, Dél-Afrika Indonézia és Egyesült Arab Emírségek. Ára körülbelül 70$ lesz, mely átszámolva nem éri el a 20.000 Ft-ot.

Ez így egyáltalán nem vág hanyatt senkit, ugyanis ezek a specifikációk 2016-ban már “nem menők”, viszont ha az árát nézzük, akkor elég jo büdzsételefon lehet belőle.

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.