A megapixelharc véget ért, a gyártók most a legnagyobb (számban legkisebb) rekeszértékért harcolnak és ezt a versenyt 2017-ben eddig az LG V30 és a Huawei Mate 10 Pro uralta.

A Samsung azonban bemutatott egy hagyományos kinyitható kagylótelefont, a W2018-at, ami nem csak borsos árával hívja fel magára a figyelmet, de a kamera rekeszértéke itt a legnagyobb, számszerűsítve f/1.5. Minél nagyobb a rekeszérték, annál szebb fotókat lehet készíteni sötétben és annál szebb mélységélességet tudunk elérni. A Samsung W2018 kamerája az S8-hoz hasonlóan 12 MP-es, az előlapon pedig szintén van egy kamera, ami 5 MP felbontással bír. Szoftveresen érzékeli a kamera, hogy ha van elég fény, akkor f/2.4-es rekesszel operál, így több látszódik a háttérből.

Specifikációk terén a W2018-ban két darab 4,2 hüvelykes FHD AMOLED kijelző található, a hátlapi kamera mellett van egy ujjlenyomat-olvasó is, valamint van dedikált Bixby gomb is rajta. A rendszerchip egy Snapdragon 835-ös lapka, amihez 6 GB RAM-ot és 64 / 256 GB háttértárat társítottak, az akku 2300 mAh kapacitású lett, a futtatott rendszer pedig Android Nougat.

Vennél egy ilyet? Két rossz hírünk is van. A Samsung W2018 egyelőre csak Ázsiában lesz kapható, az ára pedig 2-3000 dollár körülre várható, ami legalább félmillió, legfeljebb 800.000 Ft-ot is jelenthet. Drága az iPhone X? Ugyan, kérlek! – Samsung

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.