A Samsung ma a Gear Fit 2 mellett bemutatta új apróságát, a Gear IconX-t. Ez az eszköz tulajdonképpen egy vezeték nélküli Bluetooth fülhallgató, melyben beépített aktivitásmérési funkciók vannak. A Gear IconX ultrakönnyű, tökéletesen illeszkedik a fülbe, több méretben kapható párnáival mindenki megtalálja a számítását.

samsung-gear-iconx-fülhallgató (3) samsung-gear-iconx-fülhallgató (2)

A kütyü beépített 4 GB tárhelyet kapott (pont, mint a Gear Fit 2), ami akár 1.000 mp3 zene tárolására is elegendő. Kapott gyorsulásmérőt, pulzusmérő szenzort és a Samsung S Health alkalmazással képes szinkronizálni. Méri a megtett távolságot, a sebességet, az időtartamot, az elégetett kalóriákat és ami érdekes, hogy a pulzust is.

A Gear IconX bármilyen androidos készülékkel kompatibilis, mindössze két feltétele van, legyen rajta legalább Android 4.1 és legalább 1.5 GB RAM memóriával rendelkezzen az adott készülék.

samsung-gear-iconx-fülhallgató (7) samsung-gear-iconx-fülhallgató (6) samsung-gear-iconx-fülhallgató (5)


Az eszköz automatikusan bekapcsol, ha behelyezzük a fülünkbe, és a külső részén lévő érintőfelülettel tudjuk vezérelni a zenelejátszást. Beépített mikrofonjának köszönhetően Bluetooth kapcsolat mellett tudjuk beérkező hívásainkat is fogadni, továbbá a Voice Guide funkció segítségével azonnali hangvisszajelzést kapunk az edzésünkről.

samsung-gear-iconx-fülhallgató (1)

A Gear IconX 47 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, de egy külső tokkal lehet tölteni, ami 315 mAh-es. A Samsung a harmadik negyedévben tervezi piacra dobni a terméket három színben: fekete, kék és fehér. Az kezdőára 199$ lesz, ami itthon 75.000 Ft-nak felel meg ÁFA-val. Elég durva ár ezért a kis apróságért, mindenesetre valóban okos.

Lent láthatjátok a Samsung hivatalos videóját a termékről:

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.