A svéd PewDiePie, a legnépszerűbb YouTube videós úgy döntött, hogy ha eléri az 50.000.000 feliratkozót (ami nagyon hamar meg is lesz), akkor törli a csatornáját és újrakezdi. Valódi nevén Felix Arvid Ulf Kjellberg azért döntött így, mert ő és a többi videós úgy vette észre, hogy a nézettségeik drasztikusan csökkentek. Először azt hitték, hogy rosszul csinálnak valamit, a fanok elhagyják őket, pedig nem, csak kevesebb embernek ajánlja fel a videóikat a YouTube, mint “ajánlott videó”.

Erre az egyik legnagyobb magyar YouTube csatorna, a TheVR is felhívta a figyelmet, hogy számottevően kevesebb a megtekintés és mivel sokan élnek a YouTube videókból, ezért jöttek a rosszabbnál rosszabb clickbait című tartalmak, hogy felkerüljenek ezek a videók a toplistákra. Azonban mivel nagyon sokan jelezték ezt, nyilvánvaló, hogy a YouTube algoritmusával van probléma.

Ezért határozta el magát PewDiePie, hogy 50 millió feliratkozónál törli a csatornáját. Ami nagyon durva, hogy ez a videó tűzként terjed az interneten és alig kell pár nap, meglesz a “vágyott” feliratkozószám. Amikor elkezdtem írni ezt a cikket, akkor még 49.907.756 feliratkozó volt, most ráfrissítve 49.914.567-nél jár, ami kb 10 perc alatt nőtt ekkorára. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a YouTube mit fog tenni ezzel kapcsolatban, mert ha semmit, akkor biztos, hogy elveszíti a legnagyobb feliratkozószámmal rendelkező csatornát.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.