Hirdetés

 

Mindig szerettél volna Peach hercegnővel kungfuzni, rodeózni, vagy éppen szinkron jégkorcsolyázni? Na ezekre és még sok másra is lehetőséged van Princess Peach Showtime! keretein belül

Egyre több kritika éri már a Nintendo-t, a jelenlegi hibrid konzoljuk technikai elavultsága és annak játékkínálata kapcsán. Annak ellenére, hogy a Gamecube elkészítése óta a japánok nyíltan vállalják, hogy az olcsóbb hardverben (ezáltal a gyengébb grafikában), de az annál erősebb játékmenetben látják a saját jövőjüket. Ennek megfelelően több generáció óta sereghajtók már a terraflops-ok számolásában, viszont az igazán kreatív ötletek és a párjukat ritkító gyermek tartalmak még mindig tőlük dőlnek zsákszámra. Ezeket pedig párba állítva a rengeteg sikeres saját franchise-zal és háztáji karakterrel, továbbra is igen versenyképesek maradtak és köszönik szépen eszük ágában sincs ezen változtatni. Bár többnyire egyet is értek a fent leírt hozzáállásukkal, ennek ellenére a Princess Peach Showtime! hiába egy jó játék a maga kategóriájában, minden igyekezete ellenére sajnos nem tudja kendőzni a Switch technikai gyengeségeit.

A történet szerint ezúttal Peach hercegnő bőrébe bújhatunk, aki Toaddal éppen megérkezik a Sparkle színházba, ahol perceken belül úrrá lesz a káosz és a gonosz Grape boszorka, kiegészülve a Savanyú Bandával leuralja a placcot és elrontja mindenki előadását. Ennek a “megszállásnak” a visszaverésén fogunk dolgozni Stella barátunkkal, teremről teremre járva a stílusos színházban. A mókát pedig a termekhez szabott tematikus kosztümökkel fokozhatjuk, amik mind egy-egy különleges képességgel ruházzák fel a hercegnőt, lesz itt lehetőség kardvívásra, cukrászkodásra, de még sellőnek is állhatunk a kalandjaink során.  A Princess Peach Showtime! könnyed története már-már sejteti, hogy a középpontban a legfiatalabbak fognak állni, azonban az is kell ehhez, hogy a játékmenet, az az által okozott élvezet is kellő összhangban legyen, amit szerintem remekül sikerült a fejlesztőgárdának megoldani, engem még felnőttként is rabul ejtett, a gyerkőceimről nem is beszélve.

Amit viszont játékélményben kapunk, azt a technika oltárán áldozzuk fel már megint és ha az ember helyén kezeli a játékot, majd a szívére teszi a kezét akkor simán beláthatja, hogy valóban lehengerlő és felhőtlen szórakozást nyújt célközönségnek a Princess Peach Showtime!, ennek ellenére mégis akad vele néhány probléma. Természetesen, ahogy az már az utóbbi idők Switch tesztjeiben megszokható volt itt is van technikai gond dögivel, amit ezúttal a startra sem igazán sikerült gatyába rázni. Az egész cucc remekül néz ki, hozza a Mario franchise színes és imádnivaló látványvilágát, azonban a futásteljesítmény rangon aluli. Nem elég, hogy a játék sokszor veszít menet közben frame-et, de szabályosan a töltőképernyők animációja is szaggat, ami azt gondolom, már kb. a megengedhetetlen kategóriát súrolja.

Összességében azt kell, hogy mondjam a Princess Peach Showtime! remek szórakozás, de sajnos erényeiből elvesz a technikai minőség, mely valószínűleg nem a fejlesztők hibája, inkább a futtatási környezet elégtelensége kezd egyre jobban látszani. Ennek ellenére jó szívvel ajánlom minden gyermekesnek, mert ez garantáltan egy kedves és őrületesen szórakoztató kaland, mely minden manapság divatos mikrotranzakciós és egyéb lehúzós modellt mellőz.

Értékelés: 7/10
Fejlesztő: Feel-Good
Kiadó: Nintendo
Platform: Nintendo Switch

Hirdetés
Fonyódi Dávid
Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, emellett igyekszem a munkahelyemen is megállni a helyem, de altatás után előveszem a kontrollerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam. Klasszikus geek vagyok, tehát jöhet minden, legyen az videójáték, film, sorozat, könyv vagy képregény. A főbb műfajok, amiket előszeretettel fogyasztok: sci-fi, horror, anime, jrpg és autós cuccok.