Ha azt mondjuk a mai okostelefonokra, hogy nagyon vékonyak, akkor az LG OLED65E7V esetén ámulatba fogunk esni. A gyártó magyarországi székházában próbáltuk ki a csúcskategóriás modellt, ami tényleg egy mérnöki remekmű, a Picture-on-Glass technológiának is köszönhetően mindössze pár milliméter vastag. Igen! Pár milliméter, elképesztően jól néz ki oldalról, elég csak a második képre rákukkantani. Nyilván azért az alja felé vastagodik, hiszen valahol a csatlakozóknak is kell hely, többek között van 4 db HDMI, 3 db USB (ebből egy 3.0-s), de két tunernek is jutott hely, nem beszélve az Ethernet portról.

Az LG OLED65E7V-nek már a nevéből is látszik, hogy OLED panellel van dolgunk, kétféle kijelzőméretben vásárolható meg, 55″ és 65″ változatokat dobott piacra a vállalat. Mindkettő esetén 4K, azaz 3840 x 2160 pixeles felbontásról beszélünk, nem meglepő módon elképesztően éles a kép, a színek pedig még egy lapáttal rátesznek az élményre. Az Active HDR és a nagyjából egymilliárd színmegjelenítés elképesztően élénk képminőséget garantál, 20-30%-kal jobb a fényerő a tavalyi modelleknél, más kérdés, hogy az LCD még egy kicsit jobb ilyen téren. Másban már nem, a telefonoknál pedig már ebben az esetben sem nyer.

A 4K nyilván nem a magyarországi TV csatornák esetén jön jól, hiszen sajnos még elképesztően kevés a 4K-s tartalom itthon, de a webOS 3.5-nek köszönhetően az internet minden krémje elérhető. Támogatott a Netflix és az Amazon 4K, sőt, a YouTube esetén is felismeri a TV, hogy éppen Ultra HD felbontású filmeket akarunk nézni, ilyenkor a HDR-t is automatikusan bekapcsolja. Ahogy egyébként ilyenkor a Dolby Vision képüzemmódok is aktiválódnak, szóval bátran lehet állítgani a készüléket.

A webOS 3.5 az egyik legfelhasználóbarátabb rendszer, a négymagos processzor és a 4 GB RAM pedig gond nélkül futtatja a szoftvert, valamint az alkalmazásokat is. Támogatottak a 360 VR tartalmak, aminek visszanézése esetén a Magic Remote névre keresztelt távirányítóval lehet körbenézni. Az irányító egyébként sokkal kevésbé futurisztikus, mint a konkurens gyártónál, ami nem baj, hiszen átmetet tud képezni a múlt és a jövő között, sok gomb található rajta, amit valószínűleg megannyi felhasználó örömmel fogad majd. A vezérlés a Nintendo Wii-hez hasonlóan történhet, tehát amerre tartjuk a távirányítót, a képernyőn kurzor jelenik meg, könnyedén lehet így navigálni a menüpontok között.

A képernyő alá építették a hangszórót, amit az LG soundbarnak nevez, ám sajnos a Dolby True HD-t sajnos nem kezeli, csak a Dolby Atmost. A 60W-os hangsugárzó 20W-os mélynyomót kapott és meglepően jól szól, 4.2-es megoldásról beszélünk. Hiába beépített hangszóró ez, képes helyettesíteni egy régebbi vagy egy olcsóbb házimozit, bátran fel lehet tekerni a hangerőt még zenehallgatás esetén is.

Abszolút hasznos funkció lehet a mindennapokban, hogy a TV-re wifin keresztül csatlakoztathatjuk az okostelefonunkat is, igazából az LG TV Plus alkalmazásnak köszönhetően lényegében minden előre megadott program futtatható a készüléken is, elég vicces ekkora képernyőn GTA-zni, vagy akár valakivel videocsevegni.

Összességében elmondható, hogy az LG OLED65E7V egy elképesztően futurisztikus, gyönyörű képet garantáló 4K TV, aminek megszerzéséért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A készülék ugyanis nem kevesebb, mint 1,4 millió forintba kerül, az OLED még mindig drága, a legolcsóbb ilyen televízió is majd’ 500 ezer forintba kerül jelenleg. A C7V és a B7V modellek olcsóbbak, de nem ennyire szépek, szóval az új dolgokat mindig meg kell fizetni (például a dupla tunert), de az LG-től megkérdezve azt a választ kaptuk, hogy meglepően jól fogynak Magyarországon ezek a felső kategóriás eszközök.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez nem teszt volt bazdmeg, hanem egy ócska reklám…..Az életben többé nem jövök erre az oldalra!

  2. Hangsúlyoztuk, hogy teszt? Haza se hozhattuk, az LG-nél nézhettük csak meg a TV-t. Egy titkot is elárulok, nem fizettek érte..Nem kérte senki, ha pedig egy cikk alapján minősíted az oldalt és a munkánkat, ámen. Viszlát.

Comments are closed.