Amikor először jelentek meg itthon a beépített mobilinternettel rendelkező “multimédiás” tarifák itthon, a szolgáltatók tűzzel-vassal tiltották a különféle hang- és video VoIP hívásokat, illetve az ilyenre is használható alkalmazások ezen részét. A három cég közül talán a Vodafone volt a legagresszívabb, saját szememmel láttam, amint egy ügyfél még a Viber aktiválásához való kódot sem kapta meg, ezzel ellehetetlenítve a használatát. Ennek most viszont vége, mostanra már egyikük sem tiltja ezek használatát, amihez persze egy Európai Uniós határozat is kellett. Sőt, a Vodafone most megújult tarifái már egészen odáig merészkednek, hogy csomagtól függetlenül akár teljesen korlátlanul használhatunk ilyen szolgáltatásokat, no és persze ők is reagáltak arra a tényre, hogy néhány nap múlva, június 15-től végre ténylegesen megszűnik a roaming az EU területén. Ez így együtt már jó alkalom egy tarifa megújításra (bár a mostani csomagok is elég frissek még, de például a Telenornál is több újítás volt az elmúlt 1-2 évben). A csomagokkal kapcsolatos további, részletes információkat megtaláljuk a Vodafone hivatalos honlapján. Lássuk is akkor, mit és mennyiért kapunk a pénzünkért!

Go Start

Ez az új alapcsomag, amely legolcsóbban 2 éves hűséggel, elektronikus számlával, készülék nélküli konstrukcióban havi 2 990 forintunkba kerül. Ezért az összegért kapunk 100 percet és/vagy 100 SMS-t (a hívások percei és az SMS-ek száma együttesen 100 lehet), melyet már az EU roaming keretén belül is lehasználhatunk. Jár még 500 MB mobilinternet, ez szintén használható EU roamigban és ha a percek és SMS-ek elfogytak, akkor 40 forintért számlázzák a hívásokat és üzeneteket (hangposta 25 forint). Sokkal érdekesebb viszont a Social Pass nevű rész, ez ugyanis korlátlan használatot biztosít a Facebook, Instagram és Twitter alkalmazások esetén (akár böngészőből is!). Azt fontos tudni, hogy ez csak akkor él, ha az adatkeretünk nem fogyott el, akkor ugyanis ezek sem működnek.

Go Extra

Egy szinttel feljebb lépve már 5 990 forint lesz a havidíjunk (két év hűséggel, készülék nélkül), viszont itt már hálózaton belül korlátlanul telefonálhatunk és SMS-ezhetünk, egyéb hálózatba pedig 200 perc és/vagy SMS áll rendelkezésre. Ha Vodafone Family-ben kötünk ilyet csomagot, akkor a második előfizetésnél 1000 forint kedvezmény jár a havidíjból. Az adatkeretünk a Go Extra esetén 1 GB és itt is mind a beszélgetés, mint a mobilnet EU roaming keretében is lehasználható. A csomag része a Social Pass is, valamint a kereten felüli beszélgetések és üzenetek díja is egyezik a Go Start esetében írtakkal.

Red Smart, Prime, Platinum

Megújultak a Red tarifák is, a Smart utónevű a legolcsóbb, ezt már havi 9 990 forintért megkapjuk (szintén két éves hűséggel, készülék nélkül). A korábbi Redekhez hasonlóan itt már teljesen korlátlan a beszélgetés és az SMS, és nem csak belföldön, hanem az EU roaming területén is. Ehhez a Smart 2 GB, a Prime 8 GB, a Platinum pedig 20 GB mobilinternetet ad, utóbbi kettő csomagnál ez osztható is (tethering). További különbség, hogy mindhárom Red esetében már a Social & Connect Pass jár hozzá, ezzel a már említett három közösségi szolgáltatáson felül korlátlanul használhatjuk a Messenger, WhatsApp és Viber programokat is. Mi több, ez nem csak a sima csetelésre, hanem a hang- és videoalapú VoIP hívásokra is érvényes! A Red Prime tarifa havidíja 12 990 forint, míg a Platinum 14 990 forint, mindkettőnél két éves hűséggel, készülék nélkül kapjuk ezt az árat. Ugyancsak közös a Red tarifákban, hogy Family opcióban a második előfizetéstől havi 2 000 forint kedvezményt kapunk belőlük.

Hirdetés
FORRÁSVodafone
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.