Az MWC 2016-on a HP bemutatta csúcskategóriás Windows 10-es mobilját, mely elhozza a felhasználók számára a tökéletes kombinációt: okostelefon, PC és laptop egy eszközben. A készülékhez bemutatta a ME dock-ot (Mobile Extender), mellyel tökéletes társ lehet a készülék utazáshoz is, ugyanis egy laptopot csinál a készülékből 12.5″-os FullHD kijelzővel, billentyűzettel, beépített hangszóróval és akkumulátorral. A gyártó nyárra ígérte a megjelenést, azonban egyelőre semmilyen jel nem mutat azon irányba, hogy ez meg is valósulna. hp-elite-x3-0011-970x647-c

Azonban most a HP három új videóval örvendeztette meg a rajongókat és leendő vásárlóit, melyekben megerősítik a nyári startot. A legnagyobb különbség a bemutatón és a videóban látható készüléken az ujjlenyomat-olvasó. Még jelenleg nem támogatja a Windows 10 Mobile a szenzort, de vélhetően mire a készülék megjelenik, addigra a nyári Anniversary frissítés is megérkezik.

Semmi újdonságot nem mondanak el a készülékről, csak mindazt, amit eddig is tudni lehetett. Mindenesetre érdekes, hisz a Windows Phone-nak nagyon leáldozóban van a csillaga és egy neves vállalat mégis belevág egy ilyen projektbe. Bár a HP inkább a felhasználói szokások sokszínűségére helyezi a hangsúlyt ennél a telefonnál, amire más operációs rendszer nem alkalmas jelenleg.