A nemrég megjelent OnePlus 9 Pro egy vérbeli csúcstelefon lett és kamerák szempontjából is jól kijelölte az irányt. A teljesítmény viszont nem minden, hiszen egy telefonnal sok minden megeshet a mindennapi használat során, így biztosan sokan kíváncsiak, hogy mennyire strapabíró a mobil. Szerencsére Zack a JerryRigEverything csatornáról alaposan letesztelte.

A készüléken gyárilag található egy kijelzővédő fólia, aminek az eltávolítása után a Mohs-skála szerint 6-os erősségű hegy tudta megkarcolni az üveget enyhén, a 7-es pedig mélyebben, ami elég átlagosnak mondható. A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasónak nem okozott gondot a karcolás ami ugyan pozitívum, de azért elvárható egy százlóshajótól. Szerencsére a karcolások a kamerát sem befolyásolták, ez azért nagy előny, mivel ez a mobil egyik fő ütőkártyája.

OnePlus 9 Pro

A OnePlus 9 Pró háza, illetve gombjai fémből készültek, ami nyilvánvalóan sokkal strapabíróbb, mint a műanyag. IP68-as tanúsítványt is kapott, szóval papíron teljesen víz- és porálló.

A teszt utolsó lépése a hajlítás teszt, ami nagyjából annyit takar, hogy Zack megpróbálja kettétörni a telefont. Ez most nem sikerült neki, a OnePlus 9 Pro egyetlen repedés nélkül kiállta a próbát, ami nagy dolog, mert Zack nem kíméli a mobilokat és viszonylag ritka, hogy minden probléma nélkül túlélje egy készülék.

Ha érdekel a OnePlus 9 Próról készült tesztünk, minden fontos infót megtudhatsz belőle (a hajlítgatást kihagytuk :D):

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.