Hirdetés

Bár hosszú ideig hiányolt funkció volt a OnePlus mobiljaiból a vezeték nélküli QI töltés, a cég a 8 Próban bevezette az opciót. A következő generációs 9 Prónak pedig úgy tűnik, fontos specifikációja lesz a gyors vezeték nélküli töltés.

Már a tavalyi OnePlus 8 Pro is erős volt a QI gyorstöltés tekintetében, 30 wattot volt képes felvenni vezetéken és vezeték nélkül is. A nemrégiben bemutatott OnePlus 8T pedig a vezetékes töltést 65 wattos sebességre emelte, mellyel 40 perc alatt lehetett csutkáról teljesen feltölteni a telefon akkuját.

A PhoneArena információi szerint a OnePlus 9 és 9 Pro megörökli a 8T-ben bemutatott 65 wattos vezetékes gyorstöltést is. A lap azt írja, a OnePlus 9 és 9 Pro ezek mellett vezeték nélkül is képes lesz tölteni. A 9 esetén 30 wattos töltésre számíthatunk, viszont a ház nem lesz IP68-as víz- és porálló. A OnePlus 9 Pro ezzel szemben vízálló kivitelt is kap és 45 wattal is lehet majd QI gyorstölteni. Az egyelőre kérdéses, hogy a gyártó saját töltőjét kell majd ehhez megvenni, vagy képes lesz más típusú töltőkről is felvenni a 30, illetve 45 wattot a két telefon.

A OnePlus nincs egyébként egyedül a vezeték nélküli gyorstöltés versenyében 2021 elején, a pletykák szerint a Samsung a Galaxy S21 Ultrában is elérhetővé tesz hasonló sebességeket.

A OnePlus 9 szériáról a gyorstöltési képességeken kívül napvilágot látott pár egyéb specifikáció is. Az biztos, hogy 5G-képes készülék lesz, vélhetően a Snapdragon 888 SoC hajtja majd és minimum 8GB RAM lesz a telefonokban.

A kijelző 120Hz-es képfrissítési rátával bír majd mindkét készülékben, de a sima 9-es kisebb lesz (6,55 hüvelykes kijelző, 2400 x 1080p felbontással). A 9 Pro esetén 6,7 hüvelykes kijelzőre számíthatunk, melynek 3168 x 1440 pixel felbontása lesz.

A kiszivárgott renderképek és egy prototípusról készült fénykép alapján arra számíthatunk, hogy a OnePlus 9 hátlapján három kamera lesz. A 9 Pro várhatóan négy szenzorral dolgozik majd, melyek közül kettő hatalmasnak is nevezhető.

Az internetre felkerült, nem túl jó minőségű fotó a OnePlus 9 Pro egy állítólagos prototípusáról

Leginkább a Samsung Galaxy Note20 Ultra kameraszigetéhez hasonlít szerintem a render és a fotó alapján a OnePlus 9 Pro hátlapja.

A OnePlus 9 Próról kiszivárgott renderkép

Karkötőt is készít a OnePlus

A OnePlus az új telefonokon kívül idén még szinte biztosan piacra dob egy okoskarkötőt is. Erről a OnePlus India hivatalos Twitterén már egy kedvcsináló előzetest is közzétett a cég:

A OnePlus Band nevű okoskarkötő várhatóan egy 1,1 hüvelykes OLED kijelzős, IP68 minősítéssel bíró eszköz lesz. Funkciói között szerepel majd az egésznapos szívritmus- és véroxigénszint monitorozás, alvásmonitorozás és naplózás, illetve 13 féle beépített edzésmód figyelése. Állítólag Indiában egy héten belül megjelenik a termék, mely egy töltéssel 14 napos működésre lesz képes.

A OnePlus Band okoskarkötő várható ára Indiában 2499 rúpia lesz, ez nagyjából 10.500 magyar forint. Arról még nincs hír, hogy Indián kívül is forgalmazni fogja-e a OnePlus az okoskarkötőt.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.