Elon Musk szerint csődbe mehet az újonnan megszerzett vállalkozása, ha nem növelik az előfizetésekből származó bevételeket.

Nagy a zűrzavar a tulajdonosváltás óta a madaras közösségi médiánál, Musk szerint csődbe mehet a Twitter.

Musk szerint csődbe mehet a Twitter

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa és újdonsült vezérigazgatója felhívta az alkalmazottak figyelmét, hogy nem lehet kizárni a közösségi média platform csődjét. A bejelentés néhány órával egy tömeges e-mail után érkezett, amelyben Musk arra figyelmeztetett, hogy a vállalat nem éli túl a közelgő gazdasági visszaesést, ha nem sikerül növelnie az előfizetésekből származó bevételeket, hogy ellensúlyozza a reklámokból származó bevételek csökkenését.

A Reuters jelentése szerint a Twitternél a zűrzavar egyre fokozódik: a kulcsfontosságú vezetők távozása számos problémát okozhat.

Yoel Roth, a bizalom és biztonság részleg vezetője is otthagyta a céget, Ő felügyelte a Twitter gyűlöletbeszédre, hamis információkra és a spamekre adott reakcióit. A cég Slack üzenőfala alapján az adatvédelmi biztos és a megfelelőségi biztos is távozott. A cég felső hirdetési vezetője, Robin Wheeler úgy döntött, hogy még marad.

Aggódva figyelik az eseményeket

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) mély aggodalommal figyeli a Twittert, miután az adatvédelmi és megfelelőségi vezetők elhagyták a céget. A fontos vezetők távozása felveti a kockázatot, hogy a közösségi platform megsérti a szabályozásokat és az adatvédelmi rendeleteket. Musk ügyvédje, Alex Spiro felfedte, hogy a csapat éppen konstruktív párbeszédet folytat az ügyben.

Az FTC azért követi nyomon a Twitterrel kapcsolatos fejleményeket, mert a közösségi média felület már visszaélt a személyes adatokkal, például a hirdetőknek kiadott telefonszámokkal.

A Metánál sem túl fényes a jövő: épp a napokban derült ki, hogy elbocsájtanak 11 000 dolgozót a kedvezőtlen gazdasági kilátások miatt.

 
A kiemelt képet Firmbee készítette, forrása a Pixabay

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.