Hirdetés

Április 1-jén nagyon körültekintőnek kell lenni, nem szabad mindent elhinni, amit bolondok napján olvas az ember. Mi is ellőttünk pár ilyet az elmúlt években, például: Újra lesz töltő az iPhone-ok dobozában vagy Ezentúl az Apple helyettesíti a Google szolgáltatásait a Huawei telefonjain, 2018-ban pedig egy szintén Apple-lel kapcsolatos csínyt sütöttünk el.

Idén nem akartalak szivetni titeket, inkább nézzük meg, hogy milyen ötletekkel álltak elő az elmúlt években a nagy tech cégek, hogyan tréfálta meg az embereket a Google, az Amazon, a Samsung vagy éppen Elon Musk.

ROG ALLY

Az ASUS ROG csapata idén is poénkodott egyet, bemutatták az első kézi konzoljukat, a ROG ALLY-t. Ez egy Windowsos konzol, amin bárhol, bármikor játszhatsz a kedvenc címeiddel. AMD Ryzen proci van benne, de XG Mobile-hoz is tudod dokkolni, így nagy képernyőn is játszhatsz. Elég meggyőző a kisfilm:

HTC GLUUV

2014-ben a HTC „bemutatott” egy okoskesztyűt. Ránézésre olyan mint egy űrruha kesztyűje, rá lehetett rakni a HTC One M8-at (régi szép idők) és gesztusokkal lehetett vezérelni. Hüvelykujjal lájkolhattál egy Facebook posztot, öklözéssel aktiválhattad a 87,2 megapixeles kamerát, legyintéssel pedig Tinderen lapozhattál a potenciális randik között.

PayPal pénznyomtató

2018-ban a PayPal Twitteren posztolt, hogy a PayPal appon keresztül a telefonodat használva most már tudsz készpénzt nyomtatni. Sokan egyébként bevették és azon kezdtek el gondolkodni, hogy ez miként lehetséges.

Google Nose

2013-ban „jelent meg” a Google Nose, egy új opció a keresőben, amivel szagokra tudtál rákeresni. Közel viszed a telefont egy virághoz és az illata alapján megállapította, hogy mi az. Hovatovább ha rákerestél mondjuk a tábortűzre, megjelent egy Smell opció, ez keresztezve az infra hangullámokat és a fotonokat lehetővé tette, hogy a laptopodból megérezd a tábortűz illatát.

Tegyük hozzá, hogy a Google egy elég komoly kis promót rakott össze hozzá, már-már hihető is a történet:

Xiaomi cukorka

2022-ben a Xiaomi bemutatta a „ConfiBOOST” mentolos cukorkát, kifejezetten a Mi Fanoknak.

Samsung Internet of Trousers

A Samsung 2016-ban újraértelmezte az IoT-t: állításuk szerint a mozaikszó nem az Internet of Things rövidítése, hanem az Internet of Trousersé, ami ugyebár a nadrág angolul.

Az intelligens nadrágokba beleépítettek egy ARTIK Smarter Fashion chipet, ami a Smarter Fabric Care appal komunikált. Ez olyan okos funkciókat tett elérhetővé, mint a Wi-Fly, ami jelzett, ha 3 percnél tovább le volt húzva a slicced, a Get Up Alert rádszólt, hogy mozogni kéne és a Keep Your Pants On Mode, ami a beépített bio processzor segítségével értesített, ha egy „adott” helyzetben érdemes fennt tartani a gatyát 🙂

Nothing Another (1)

A Nothing tavaly fricskát mutatott a mobilgyártóknak, bejelentették az „Another (1)” névre hallgató új készüléküket ilyen körítéssel: „Pont ugyanolyan mint a többi mobil. Tapasztald meg a teljeskörű monotonitást. Teljesen ötlettelen.”

Elon Musk csődbe vitte a Teslát

Elon nem csak április 1-jén tesz ki nagy port kavaró posztokat Twitterre – mondhatni nála ez mindennapos -, de 2018 áprilisában bejelentette a Tesla csődjét. Még egy képet is csatolt, hogy Elont kiütve találták meg egy Model 3-nak támaszkodva, körülötte „Teslaquilla” üvegekkel.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.