A Samsung Galaxy Note7 egyik újdonsága az volt (R.I.P.), hogy egy plusz chipnek köszönhetően a HDR (High Dynamic Range) videókat ennek megfelelő minőségben adta vissza, a színek sokkal teltebbek, élénkebbek, ahogy Syndi Lauper énekli, “I see you True Colours…”

Ezt a Google most beépítette a YouTube-ba, így például a mozifilmek előzeteseit HDR-ben tölthetik fel a stúdiók, de ennek előnyeit persze akkor lehet csak élvezni, ha ezek megjelenítésére alkalmas TV-d van.

Az iPhone 7 és iPhone 7 Plus már “közel HDR képes” kijelzővel bír, de azért nem felel meg a HDR-10 szabványnak. A készülékek jobb színmegjelenítési képességgel bírnak, mint például az iPhone 6S, az új mobilok a DCI-P3 színskálát támogatják, ami lényegében a HDR-10 előfeltétele.

hdrsim
A jobb oldali a HDR

Noha a HDR megjelenítés egyelőre még csak a drágább tévék privilégiuma, a YouTube készen áll az ilyen tartalmak feltöltésére, várjuk, hogy az olcsóbb kategória is bírjon ilyesmivel.

Hirdetés
FORRÁSYouTube
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.