Hirdetés
A Samsung a Galaxy S20 széria mellett bemutatta a Galaxy Z Flipet is, amely a második hajlítható kijelzős okostelefon a vállalat palettájában. A híresztelések igazak voltak, a Galaxy Z Flip egy clamshell dizájnú készülék, ami gyakorlatilag a Galaxy Fold ellentettje, utóbbi tablet méretű kijelzővel rendelkezik kompakt méretben, a Z Flip viszont egy 6,7 hüvelykes kijelzővel felszerelt mobil, ami akár egy retikülben is elfér, ezzel elsősorban a hölgyeket célozhatja a Samsung.
A Galaxy Z Flip hasonló zsanérszerkezetet kapott mint a Galaxy Fold, külső dizájnban legalábbis megegyezik, a Flip viszont félig kinyitva is használható, ezt a Samsung Hajlított módnak nevezte el. Ebben a módban a kijelző automatikusan két 4 hüvelykes részre oszlik, gyakorlatilag egy osztott képernyős módot kapunk.
A 6,7″-es, 2636 x 1080 pixel felbontású Dynamic AMOLED kijelző UTG-ből (Ultra Thin Glass) készült, vagyis a most már nem műanyag a kijelző, hanem üveg. Érzésre egyébként keményebb, mint a Galaxy Fold kijelzője, ha végighúzom a körmömet, nem látszik meg rajta, itt látványos a fejlődés. A bekapcsoló gomb egyben az ujjlenyomat-olvasó, jack csatlakozó nincs a mobilon.
A kis kijelző erre nem túl hasznos

Specifikációk

Főképernyő 6,7″, 2636 x 1080 pixel, Dynamic AMOLED kijelző
Másodlagos (külső) kijelző 1,1″, 300 x 112 pixel, Super AMOLED
Rendszerchip Snapdragon 855+
Memória 8 GB RAM / 256 GB tárhely (nem bővíthető)
Dimenziók (összecsukva) 73,6 x 87,4 x 17,3 mm
Dimenziók (kihajtva) 73,6 x 167,3 x 7,2 mm
Akkumulátor 3300 mAh (dupla akku)

Kamerák számában a Folddal ellentétben a Samsung itt visszafogta magát, bár itt nincs is szükség annyira. Az előlapi kamera – ami a kijelzőből veszi el a helyet – egy 10 MP-es, f/2.4 rekeszértékű egység, a hátlapon pedig két szenzor kapott helyet, van egy 12 MP-es, f/1.8 rekeszértékű, optikailag stabilizált és Super Speed Dual Pixel AF-szal felszerelt fő kamera, valamint kapunk egy szintén 12 MP-es (f/2.2) széles látószögű egységet. A Galaxy Z Flip ezekkel a kamerákkal képes HDR10+ videórögzítésre, 8x-os digitális zoomra, illetve követő autófókusz is van benne.

A Galaxy Z Flip Android 10 alapokon One UI 2.1-et futtat, vezeték nélküli töltést és fordított vezeték nélküli töltést is támogat. A kártyafüggetlen mobiltelefon Magyarországon február 21-től lesz kapható 535.900 Ft-os áron Tükör Lila és Tükör Fekete színekben, viszont csak limitált mennyiségben. Nem lett annyira olcsó, mint ahogy pletykálták, de a Foldnál természetesen olcsóbb.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.