Tegnap rendezték meg az első magyarországi Fitbit sajtóeseményt, ahol bemutatták a márka legújabb okosóráját, a Fitbit Versát.

A Versa a vállalat eddigi legkönnyebb fém okosórája, amely akár 4 napos üzemidővel bír. A jó árat képviselő kiegészítő mindent tud, amit egy okosórának tudnia kell: a beépített GPS-nek köszönhetően a telefonunkat nélkülözve sportolhatunk, valamint az eszköz 50 méterig vízálló, így akár úszhatunk is vele. Az óra teljes specifikációs leírását itt tudjátok elolvasni.

A Fitbit Versa mellett a márka képviselői bemutatták a Fitbit fejlesztési terveit, valamint beszéltek arról is, hogy szeretnék arra motiválni az embereket, hogy egészségesebb és teljesebb életet éljenek.

A Fitbit paletta: aktivitásmérők és okosórák

E hónaptól új funkciók is elérhetővé váltak a Fitbit felhasználók számára, mostantól az Androidos telefont használók közvetlenül küldhetnek a Fitbit Versa és a Fitbit Ionic órán keresztül válaszokat a kapott üzeneteikre. A funkció akár öt előre beállított, maximum 60 karakteres gyors válasz elküldését teszi lehetővé többek között WhatsApp-on vagy Facebook Messengeren keresztül. Emellett kifejezetten a nőknek is kedveskedett a vállalat, a Fitbit alkalmazásban rögzíthetik a menstruációs ciklusukat, megkönnyítve ezzel  annak követését, úgy, hogy egy helyen ad átfogó képet a nők egészségi és erőnléti állapotáról. A Versa és Ionic okosórák felhasználói közvetlenül az eszközön is láthatják majd a vonatkozó adatokat.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy az emberek végre világszerte kézbe vehetik a Fitbit Versát. Legújabb okosóránkban mindenki megtalálja a számára ideális egészség és fitnesz funkciókat, a felhasználók pedig egy globális, egészséges életmódra törekvő közösséghez csatlakozhatnak általa, sőt  ezzel az elérhető árú modellel olyan okosfunkciókat is kapnak, ami megkönnyíti majd a mindennapjaikat” – mondta el James Park, a Fitbit társalapítója és ügyvezető igazgatója. „Hiszünk benne, hogy a Fitbit Versa egy olyan okosóra, ami számtalan ember számára lesz érdekes, illetve hogy új közönség és a növekvő viselhető eszközök piacának eddig érintetlen szegmenséhez tartozó felhasználók figyelmét is felkelti.”

Rares Florea, a Fitbit közép- és kelet-európai piacokért felelős menedzsere mutatta be a Fitbit Versát és az új funkciókat

A Fitbit OS 2.0 rendszerrel működő Fitbit Versa a napi és heti adatokat még könnyeben követhetővé teszi, valamint akár személyre szabott edzéseket is találhatunk a Fitbit Coach funkció segítségével. A 15 különböző mozgásforma felismerésén kívül a Versa folyamatosan méri pulzusunkat és automatikus figyeli az alvásunkat is.

„A Versa új funkcióival olyan társat jelent a mindennapokban, ami az általános jó közérzetet és a rendszeres mozgást támogatja. A mozgásra fókuszálva terveztük, ami az okos egészségügyi funkciókkal kiegészülve segíti a használókat abban, hogy teljes és egészséges életet éljenek. Éppen ezért hiszünk abban, hogy a Fitbit Versa olyan okosóra, ami mindenkinek való” – mondta Rares Florea, a Fitbit közép- és kelet-európai piacokért felelős menedzsere az eseményen.

Az új okosóra és kiegészítői már elérhető többek között az Emag, a Euronics, az Extreme Digital, a Mall.hu és a Media Markt áruházaiban. A fekete pántos fekete alumínium tokos, a szürke pántos ezüst alumínium tokos, valamint a barackszín pántos rózsaarany alumínium tokos Versa ajánlott fogyasztói ára 65.700 forint, míg a különleges kiadású levendulaszín pántos rózsaarany alumínium tokos és a szénszürke pántos grafit alumínium tokos Versa ára 75.500 forint. A szilikon, bőr, illetve fém kiegészítő szíjak 9.900-32.800 forintos ajánlott fogyasztói áron érhetők el.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: