A Foxconn az egyik legnagyobb kínai gyártó vállalat, például ők rakják össze az Apple iPhone-okat is. A vállalat automatizálásért felelős bizottságának menedzsere, Dai Jia-peng kifejtette, hogy milyen terveik vannak a vállalatnál a jövőt illetően.

Akármennyire is rossz ezt hallani, sajnos a robotok pontosabban, gyorsabban és kisebb hibaaránnyal dolgoznak, mint az emberek és a vállalatok mindig is a hatékonyság növelésének lehetséges módjait fogják kutatni. Dai Jia-peng elmondta, hogy bevezetnek egy háromlépcsős tervet az automatizálás terén. Az első lépcső: olyan helyeken lesznek automatizált munkaállomások, melyek túl veszélyesek az emberek számára vagy az emberek nem szeretnék azt csinálni. A második lépcső: teljes gyártósorok automatizálása adott termékekhez. A harmadik lépcső: a teljes gyár automatizálása minimális emberi erőforrás igénybevételével. A megmaradt dolgozók logisztikai, tesztelési, felügyeleti és minőségellenőri munkálatokat végeznének.

Foxbot robotkar

A Foxconn jelenleg 40.000 „Foxbot”-tal rendelkezik, mely egy a gyáron belül fejlesztett és használt ipari robot. Ezekből további 10.000-et szeretnének gyártani egy éven belül, ami azt jelenti, hogy sokkal több gyártósort és részleget tudnak majd automatizálni. Dai hozzátette, hogy nem céljuk az emberek lecserélése robotokra, hisz az emberi munkaerő sokkal rugalmasabb, alkalmazkodóbb, könnyebben átválthatók egyik munkaállomásról a másikra.

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. „A harmadik lépcső: a teljes gyár automatizálása minimális emberi erőforrás igénybevételével.
    Dai hozzátette, hogy nem céljuk az emberek lecserélése robotokra”, 😀 no comment

Comments are closed.