A Nokia szó hallatán sokaknak a 3310-es vagy a 3410-es jut eszébe vagy manapság a Nokia 108. Mi történik viszont akkor, ha a Nokia Snapdragon 820-as chipsettel, QHD kijelzővel és Android 7.0 Nougat-tal megáldott mobillal tér vissza?

Igen, így lesz! De először tisztázzuk a márka helyzetét. A Nokia maga nem tervezhet és gyárthat okostelefont, viszont úgy megoldották, hogy a volt Nokia és Microsoft alkalmazottakból létrejött HMD megvásárolta a Nokia brand licenszelésének jogait, a gyártásról pedig a Foxconn fog gondoskodni. Így tulajdonképpen semmilyen Microsoft-tal között megállapodást nem fognak megszegni.

The logo of the Nokia research center inAhogy a címben is említettem ennek értelmében még idén négy új Nokia eszközt láthatunk, melyek közül kettő csúcskategóriás okostelefon lesz a fent említett specifikációkkal, 22.6 megapixeles kamerával, fém házzal és vízálló kialakítással, míg a másik két eszköz lehet középkategóriás okostelefon, de lehet tablet is, nem tudni még. A Nokia ugye felvásárolta a Withings-et még májusban, így az érkező készülékeknek lehet valami közük az egészséghez.

Az már biztos, hogy a Nokia újra meglovagolja a piacot, már csak az a kérdés, hogy paripán vagy szamáron. Kíváncsian várjuk a termékeket és a piac reagálását.

Hirdetés
FORRÁSAndroidAuthority
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.