Hirdetés

Úgy tűnik, a Volkswagen-csoport nem csupán ígérget, hanem tényleg belehúzott, hogy a dízelbotrány után egyre inkább az alternatív hajtású autók felé forduljon. A nemrég megújított Porsche Cayenne sportterepjáróból hamarosan érkezik a plug-in hibrid verzió. Maga a gyártó adott ki hivatalos fotókat a végső tesztelésről, ahol jól látszik, hogy nem csupán a kényelmes és sima autópályán, hanem keményebb terepen is meggyötrik az újdonságot.

Dubai és Észak-Afrika tűzforró vidékeitől egészen Kanada fagyos világáig minden körülmények között helyt kell állnia. A fotók csak kívülről mutatják az autót, de túlzottan sok változásra nem kell számítanunk a normál Cayenne-hez képest. Ahogy eddig is, a hibrid változat zöldre festett féknyergeket kap (és nálunk jogosult lesz majd zöld rendszámra és az azzal járó kedvezményekre is, kivéve a 1,5 milliós állami támogatás), de különösebb módosításokra ne számítsunk se kívülről, sem belülről.

A hajtáslánc sem vadonatúj, azt a Panamera Turbo S E-Hybridből teszik át. Ezzel nincs is baj, az összesen 671 lóerőt és 850 Nm-t leadni képes erőforrás bőségesen elég lesz a jókora terepjáró mozgatására is. Sőt, ezek a számok jobbak, mint a jelenlegi csúcsmodell Cayenne Turbo, de az akkumulátorok többletsúlya miatt várhatóan annál kicsit lassabb lesz. Noha a Porsche lenne az egyik utolsó márka, ahol részben vagy egészében elektromos hajtásra gondolnánk, jobb ha hozzászokunk ehhez, hiszen számos egyéb újdonsággal is készül majd a cég, köztük teljesen elektromos sportautókkal is.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.