Úgy tűnik, a Volkswagen-csoport nem csupán ígérget, hanem tényleg belehúzott, hogy a dízelbotrány után egyre inkább az alternatív hajtású autók felé forduljon. A nemrég megújított Porsche Cayenne sportterepjáróból hamarosan érkezik a plug-in hibrid verzió. Maga a gyártó adott ki hivatalos fotókat a végső tesztelésről, ahol jól látszik, hogy nem csupán a kényelmes és sima autópályán, hanem keményebb terepen is meggyötrik az újdonságot.

Dubai és Észak-Afrika tűzforró vidékeitől egészen Kanada fagyos világáig minden körülmények között helyt kell állnia. A fotók csak kívülről mutatják az autót, de túlzottan sok változásra nem kell számítanunk a normál Cayenne-hez képest. Ahogy eddig is, a hibrid változat zöldre festett féknyergeket kap (és nálunk jogosult lesz majd zöld rendszámra és az azzal járó kedvezményekre is, kivéve a 1,5 milliós állami támogatás), de különösebb módosításokra ne számítsunk se kívülről, sem belülről.

A hajtáslánc sem vadonatúj, azt a Panamera Turbo S E-Hybridből teszik át. Ezzel nincs is baj, az összesen 671 lóerőt és 850 Nm-t leadni képes erőforrás bőségesen elég lesz a jókora terepjáró mozgatására is. Sőt, ezek a számok jobbak, mint a jelenlegi csúcsmodell Cayenne Turbo, de az akkumulátorok többletsúlya miatt várhatóan annál kicsit lassabb lesz. Noha a Porsche lenne az egyik utolsó márka, ahol részben vagy egészében elektromos hajtásra gondolnánk, jobb ha hozzászokunk ehhez, hiszen számos egyéb újdonsággal is készül majd a cég, köztük teljesen elektromos sportautókkal is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here