Hirdetés

Már az is meghökkentő volt, amikor a Bentley úgy döntött, luxus SUV-ot készít, de végül elkészült a Bentayga, és nem csupán tömény luxust kínál, hanem pokoli teljesítményt is. A környezetvédelem alól azonban a Volkswagen-csoport egyik tagja sem bújhat ki, ezért újabb lépésre szánták el magukat. A Genfi Autószalonon debütált a Bentayga plug-in hibrid változata, amivel némileg zöldebb módon használhatjuk az óriást.

A gyártó rögtön meg is lovagolta a témát, kijelentésük szerint megalkották a világ első luxus hibridjét, bár nem tudni, hogy ők hova sorolják például a Mercedes S-osztályt, amelyből szintén létaezik ilyen kivitel. Az új Bentayga plug-in hajtásáról egy 3 literes, turbós V6-os benzinmotor gondoskodik, ehhez kapcsolódik az elektromos motor, amely képes önállóan is mozgatni az autót.

Az erőforrások önálló és együttes teljesítményét nem hozták nyilvánosságra, ahogy fura módon az akkumulátor kapacitását sem, de azt azért elárulták, hogy akár 50 kilométert is megtehetünk a benzinmotor bekapcsolása nélkül. Normál töltőről 7,5 óra alatt tudjuk feltölteni az akkut, míg gyorstöltőről ez 2,5 órába kerül. Ez utóbbihoz a neves dizájner, Philippe Starck tervezett egy otthonra telepíthető egységet is.

Az autó navigációs rendszere a megadott úticélnak megfelelően optimalizálja a hajtást, így mindig a megfelelő üzemmódban gurulhatunk a luxusbatárral. Külsőleg szinte semmi sem jelzi, hogy a hibrid változatot látjuk, csupán néhány apró „Hybrid” felirat, illetve a másfajta felnik tűnhetnek fel az avatott szemeknek. Belül az átalakított infotainment rendszer fogadja a tulajt, amelyben dedikált hibrid menü is található. A Bentley Bentayga plug-in hibrid 2018 második félévében kerül a szalonokba, köztük a várhatóan nyáron nyíló budapestibe is.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.