A HTC kreatív módon készített egy teasert a hamarosan megjelenő zászlóshajóról. A képen nem magát a telefont láthatjuk, hanem az alkatrészeit. A vállalat várhatóan május 23-án mutatja be a HTC U12+-t és az U12 Life mobilokat.

Korábban már rengeteg pletyka jelent meg a HTC U12+-ról, azonban ez a reklámkép még jobban ismerteti a készüléket. A kép felső részén két kis kameramodul látható, valószínűleg ezek a 8 MP + 8 MP-es elülső kamera alkatrészei. Szerepel a képen még két komponens is szalagkábellel, ami egy LED-nek tűnik.

Ami a hátlapi kamerát illeti, vélhetően egy horizontálisan elhelyezkedő 12 MP + 16 MP-es dupla egység hever majd az U12+ hátoldalán, f/1.5-ös rekeszértékkel. Korábbi szóbeszédek szerint az 5.5 hüvelykes, QHD+ felbontással bíró mobilt egy Snapdragon 845 SoC hajtja majd 6 GB-os vagy 8 GB-os RAM-mal. Az akkumulátor kapacitása 3420 mAh lesz, amelyet USB-C porton keresztül tölthetünk majd, viszont a 3,5 mm-es jack-csatlakozó nem található majd a készülék alján. Május 23-án tehát bemutatkozik a HTC U12+ mellett az U12 Life is, amelyről mi is írunk majd.