Hirdetés

Ismét szavazást tartottak a Twitter jövőjét illetően, ezúttal a vezető személyének sorsa volt a tét, a felhasználók leszavazták Muskot a Twitter éléről.

Elon Musk ezúttal a következő kérdésben kérte ki a Twitter felhasználók álláspontját:

„Le kellene mondanom a Twitter éléről? Be fogom tartani ennek a szavazásnak az eredményeit.”

Leszavazták Muskot a Twitter éléről

A felhasználók igennel illetve nemmel szavazhattak, erre 12 órájuk volt. Ezalatt 17 502 391 szavazat érkezett, a végeredmény pedig a következőképp alakult:

  • 57,5% szerint Musknak le kellene mondania
  • 42,5% pedig úgy gondolja, hogy nem

Mivel az igenek nyertek, Elon Musk pedig azt írta, be fogja tartani a szavazás eredményét, várhatóan vissza fog lépni a Twitter éléről.

Mióta Muské lett a Twitter, számos incidens vette körül a közösségi platformot, legutóbb az újságírók, valamint a magángépét követő bot fiókjának letiltása, illetve a pipák körüli mizéria, az Apple-konfliktus, a szólásszabadság kérdése és az azzal kapcsolatos álláspontok és a kitiltott fiókok helyzete.

A Tesla részvényeinek piac előtti kereskedése közel 5%-ot emelkedett a hírek hatására, így a szavazás eredménye jót tett Musk másik cégének.

Ti mit gondoltok, le kellene mondania?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.