Hirdetés

Elon Musk április 14-én ajánlatot tett a Twitternek, hogy részvényenként 54,2 dollárért megvásárolja a közösségi média oldalt. Ezután megvásárolt 9,2 százaléknyi részvényt, ezzel ő lett a legnagyobb részvényes (személy).

A legújabb fejlemény pedig, hogy a Twitter vezetősége elfogadta az ajánlatot, 44 milliárd dolláros összegért Musk megszerezte magának az oldalt. A Tesla tulaj közleményében így fogalmazott: „A szólásszabadság egy működő demokrácia alapköve, a Twitternek pedig fontos szerepe van ebben, hisz az emberiség jövőjét érintő témák is felmerülnek az oldalon„.

Musk tervei között szerepel, hogy a Twitter jobb legyen mint eddig új funkciókkal, nyílt forráskódú algoritmussal, a spam botok kiírtásával és az emberek megfelelő azonosításával. Forintosítva Musk 15.307.028.000.000 Ft-os összegtől „szabadult meg”.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.